20 °C

За последно актуализират общинския бюджет

На последната си редовна сесия за 2014 година местният парламент ще трябва да разгледа и да гласува поредната актуализация на общинския бюджет. Размерът на средствата в хазната се запазват, но се пренасочват от едни обекти и организации към други. В мотивите е записано : “Изменението на бюджета се налага във връзка с преразпределение на плануваните средства за инвестиции, текущи ремонти и издръжка на база отчета за касовото изпълнение на бюджета към 30 ноември 2014 година.“

Сесията, която предстои на 22 декември от 17.30 ч в Пленарна зала ще се занимае още с плана за работа на общинския съвет през първото полугодие на 2015 година. Старейшините ще трябва да приемат и План за действие на община Първомай за интегриране на български граждани от ромски произход /2014-2017 г/.

Предстои да бъдат одобрени кандидатурите за съдебни заседатели. 15 са желаещите, подали документи, а квотата на Районния съд в Първомай е 24. Търсят се още желаещи.

На сесията ще се разгледа предложение за учредяване на възмездно право на строеж върху частна общинска собственост в с.Искра и ще бъдат уточнени границите на имот в Буково.

Накрая общинските съветници ще разпределят събраните средства за финансова помощ на граждани от общинския бюджет.


Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

 • 1
  11
  11111
  1 0
  15:10, 19 дек 2014
  Госпожо,къде се подават документи за съдебен заседател?
 • 2
  Pa
  parv_net
  1 0
  15:45, 19 дек 2014
  При председателя на Общински съвет
 • 3
  Ед
  един господин
  1 0
  16:09, 19 дек 2014
  Какви са изискванията?
 • 4
  Ак
  актуално
  3 0
  17:43, 19 дек 2014
  както я подкараха ударно всеки месец актуализация- заем,актуализация - заем.
 • 5
  34
  345
  1 0
  17:59, 19 дек 2014
  Пътя в Дебър е като след бомбардировка.Нали имаше определена фирма да го поддържа докато се асфалтира.Търси се фирмата да си свърши работата.
 • 6
  На
  Найдьо
  9 -1
  19:00, 19 дек 2014
  Я шъ кажа само едно. Бедни шъ има. Труднусти - също. Колкуту и да сме жилави, многу тешки шъ съ следващите десят и повеке години. Кой знай. Може и ду дупката да ни съ опраим. Ама ако можеше да няма гладни, сичко щеше да минава по лесно. Направете една кухня за бедни. Къшият ляб е сичко за тех. Туй ша бъде най-голямата инвестиция, праена навгаш. В дубро и в усмивки сред тъгата.
  • 34
   345
   8 0
   16:14, 20 дек 2014
   Няма нормален човек, който да не подкрепи социална трапезария. В България има над 180. Но първомайци са бедни. Трябва по-заможните ни съграждани да участват с повече средства.
 • 7
  77
  777
  4 -2
  23:21, 19 дек 2014
  И след сесията ще си направят коледния банкет с общинските парички,че се чудят къде да ги пръснат....
 • 8
  На
  Найдьо
  12 0
  08:52, 20 дек 2014
  Личну я немам против тоя или оня управник. Даже и да затрият гръда, я шъ гу закопам и пак шъ изляна на печалбъ. Само мъ притиснявъ, че какту съ ступяваме, не само тия, дет ну ракуводят, ам и я шъ останъ безработен. Амъ без вяръ не мое. След десят години, га устанем хилядо души, може да идват от цяла българия ора да съ погребват при нас. Или пък може да съ населят китайци, па и други народи. Вас нема да ви има, което не е голема загуба, ама важнуту е паромай да пребъде. Я съм на гробето, кажете на ваште блиски, ако стане нужда, да търсят Найдьо. Само не забравайте кухнята за бедни. Няма да призувавъм други. Тия дет могат да я напраят съ изчерпани.
 • 9
  Пр
  Предложение
  14 0
  10:18, 21 дек 2014
  За социална трапезария може да се ползва малко заведение или столова на учреждение. Има подходящи. Финансирането може да се осигури по три линии: средства, заделени от общинския бюджет; кандидатстване за финансиране от фонд "Социална закрила" към Министерството на труда и социалната политика; дарителска кампания, организирана от БЧК-младежка организация; всички първомайци трябва да бъдат поканени според възможностите си. Църквата в града може да поддържа системна дарителска дейност, която да осигурява непрекъснато финансиране на трапезарията. Убедена съм, че видните членове от Църковното настоятелство, които осигуряват работни места на много наши съграждани, с радост ще помогнат и на бедните. Г-жа Кирякова, чрез медията, би била изключително полезна за широкото оповестяване на доброто дело. Коледа е! Да помогнем! Да разпространим идеята, за да стане реалност!

Хороскоп за 24.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Енергиите са така сложени, че могат да създадат проблеми в отношенията ви с колеги, партньори и семейството. По-малко се ангажирайте с чужди въпроси и се съсредоточете изцяло върху своята си работа. Ограничете разходите си и живейте по-спокойно.
24 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Имате възможност за избор на подход при решаването на професионалните си задачи през този ден. Преценете добре плюсовете и минусите и се опитайте да комбинирате до колкото можете полезността от всяко ваше действие. Ще трябва да приложите всичката си способност да убеждавате, за да подредите нещата според желанията си. Това ще е трудно, но не и невъзможно.
24 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес респектирате околните с невероятната си концентрация и усърдие на работното място. Ще чуете добри отзиви за доскорошната си работа и това ще се отрази благотворно на самочувствието ви. Опитайте се да отбягвате това, което ви носи напрежение, като се стремите само към най-доброто на което сте способни.
24 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще научите много нови неща свързани както с работата, така и с личния ви живот. Внимателно се вслушвайте в това, което минава покрай ушите ви защото може да пропуснете много важна за вас новина, която ще е определяща за бъдещите ви планове. При късмета, който имате днес и който се очертава, в близките дни ще имате много поводи за радост.
24 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Действайте внимателно днес, скъпи Лъвове, тъй като е възможно нещо дребно да обърка работата ви. Ентусиазмът ви е похвален, но не бива да прекалявате с преждевременни действия. Контактите ви с представител на земните зодии ще ви балансира.
24 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В търсене на по-добри варианти, ще помислите за промяна и на работното място. Съдбата ще ви срещне с подходящия човек, с когото ще реализирате намеренията си. Прагматично ще подновите връзката си с личност, от която може да имате полза за бъдещи свои проекти. Дайте повече свода на близките си, не взимайте решенията вместо тях.
24 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще изясните отношенията си с човек от обкръжението ви и на душата ви ще олекне. Нещата ви ще потръгнат и ще се развиват според вложените от вас усилия. И правейки равносметка ще откриете, че сте могли много по-рано да решите проблема без да задълбочавате в него. Приятелска сбирка ще ви зареди с хубави емоции.
24 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден ще ви накара доста да се позамислите относно бъдещата си работа. Оказва се че голяма част от проектите ви нямат резултатът, който сте очаквали, затова наистина ще трябва да промените подхода си. Нека обаче това става постепенно, тъй като така вие по-лесно ще свикнете. Дайте си необходимата почивка вечерта, имате нужда от релаксация.
24 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви предразполага към повече екстравагантност и емоционалност. Стремете се към по-високи цели, към промяна в себе си и около вас. Сега е момента да планирате пътуванията, за които мечтаете. Ще се справите без усилие с проблеми с юридически характер, финансов и селскостопански. Някои ще търсят духовно извисяване чрез отдаване на философски размисъл. Направете го умерено.
24 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще покажете на практика професионалното си отношение към служебен, обществен или друг важен проблем, с което ще си спечелите привърженици. Работата ви ще се улесни, защото много хора ще пожелаят да станат част от екипа ви. Настроението ви ще се подобри и от вест, имаща отношение към семейството ви.
24 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Водени от интересите си, ще продължите да търсите най-доброто за себе си. Финансови придобивки ще удовлетворят някои от вас и мотивират за други. Каквото и да изживеете, бъдете коректни в отношенията си към заобикалящия ви свят и спазвайте договореностите. Това са условия, носещи предимства на последващ етап.
24 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
24 сеп 2020
Последни новини