0 °C

Първите мъже на общината почетоха рождения ден на „Евридика“

Клубът за народни танци „Евридика“ стана на 7 години и подобаващо отбеляза своя рожден ден с голям купон, на който присъстваха техни колеги от ТК „Седенчица“ - Пловдив, „Каргонци“ - Ямбол, „Асеновец“ - Асеновград, „Марица“ - Първомай, танцови състави от Дебър, Оризово, Плодовитово, Бяла река. Освен първите седем на централния клуб, на специалната торта бяха запалени 4 свещички и за „Евридика – Градина“ и още 2 за „Евридика -Искра“.

Специален гост на тържеството беше кметът на общината Ангел Папазов, който трябваше да избира между няколко покани.

Избягващият светските появи председател на Общински съвет - Първомай Дечко Петков също се появи на събитието, с което приятно изненада домакините на събитието. Обществена тайна е, че старейшината на местния парламент също е играл народни танци в младите си години. Събитието беше уважено и от Председателят на читалището в Първомай Иван Караславов. „Евридидика“ е част от самодейните състави на ръководената от него институция.

Вечерта започна с изненади от гостите. След многото цветя и подаръци за ръководителя на клуба Ваня Димитрова, ямболии и пловдивчани представиха кратки програми, с които зарадваха гости и домакини. Малко по - късно дансингът отесня за 160-те присъстващи на събитието.

Гергана Колева – главният организатор на събитието разказа, че покрай забавленията едно такова събитие дава възможност за сравняване с другите, за обмен на информация. То е стимул за обогатяване на знанията и уменията на състава и повод за обсъждане и разучаване на нови танци.

Танцов клуб „Евридика“ ще зарадва почитателите си с участие в коледния концерт на ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“ на 23 декември от 18 часа в Пленарна зала.

Ваня Димитрова и Гергана Колева
Оригинален подарък за събитието от Ангелина Кръстева
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  33
  33
  2 -2
  13:07, 15 дек 2014
  В кой ден бе честването и кое е заведението, моля? За купона - браво!
 • 2
  На
  Найдьо
  11 0
  17:04, 15 дек 2014
  Днеска кво разбрах. Че веке над година сме в дифлация. Я първом шъ въ ограмотя мялко, да ни мъ гледете кат "Ох"(на ънглийски). Га има инфлация - парите нищо не струват, а стоките и услугите съ скъпи. Сиреч - копането на една дупка мое да струва и хилядо лева (1000 лв.)При дифлация - убратно. Парите имат висока стойност, а стоките и ослугите са гьотурата ефтини. Сиреч - една дупка мое да струва 100 лева (десят пъти по-малко). Ако немаме заеми, сичко е наред. С инфлация или дифлация, една дупка шъ мъ храни някъв и друг ден. Ама ако съм зел версия по време на инфлация (например 1000 лева), па трябва да я връщам по време на дифлация, за дъ съ издължъ шъ трабва да изкопам не една, а десят (10) дупки. Ай ся, ако има маематици тука да сметнат, ако съм зел заем на стойност 1000 дупки по време на инфлация, колко дупки трябва да изкопам според горния пример за дефлация, за дъ си върна борча.
  Я мисля, че на орото играят хора, дето имат версии. По добре, вместо да подскакате, да одите да бачкате. Аде да видим, мое ли некой да ми отговори, колко дупки дтрябва да ископам. Егати, я да не съм багер.
  • 12
   123
   6 0
   19:11, 15 дек 2014
   Найдьо,требе да изкопайш 10 000(десят хилди)дупки!Ма ти знайш ли ко става тогайка-ми ти жа земиш да погребиш целия град барабар с началството бре,поганец с поганеца ти и жа си млогочу богат!
 • 3
  84
  84
  7 -8
  19:45, 15 дек 2014
  Ох, тъпи селяндури, булките ви незадоволени, хора тропкат , вий сте седнали тук глупости да пишете...
  • 12
   123
   5 0
   21:08, 15 дек 2014
   Виж ко ся, ти немой са грижи за чуждото, ами глей да не си истървеш тойто си ,оти хорта около ти не спат и са огляват като мишки в трици.Па мойта ку са уплачи от меня жа ти я прата да я довършиш ти!Хай ся чау!
  • Гу
   Гуньо
   2 0
   21:08, 15 дек 2014
   Ама бек нахакан я сметни дупките де.
 • 4
  На
  Найдьо
  8 0
  21:19, 15 дек 2014
  Ду 123. Брау. А сега земи сметни кво шъ стане, ако дифлацията продължи още година и една дупка падне на 50 лева. Ся, кат говорим за бизнес, и я прая планове за разширяване на производството. Важнуту е чесно да си вадя хляба. Ду "84". Мое сме тъпи селендуре, ама сме чатнъли, че нема да има работа, нема да има ляб, колибата ти пет пари няма да струва, съдията ше ти земе ипутеката и шъ съ радваш ако тъ офъкат червеите по-рано, белким съ отървеш. Ама нейси, твойте дяца шъ платат.
  • 12
   123
   4 0
   22:15, 15 дек 2014
   Хай стига де, я няма да ти прая сметката на твоя бизнес и колко ти жя пичелиш оти ми прегряха сивите клетчици от работа!А га закъсаш за помощ са обади, яз жа дойда и то без платка!

Хороскоп за 16.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
16 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Несвойствени за вас занимания ще отнемат част от времето ви, но няма да съжалявате. Добри попадения в сферата на недвижимите имоти, както и в рекламата и бизнеса, като цяло. Нищо не е случайно, за успеха си сте работили много, днес ще берете плодовете от този труд. Движете се повече и общувайте с приятни хора.
16 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Денят ви ще е успешен и наситен с преживявания. Преуморявате се с работа, но има защо. Ще получите добра оценка и предложение за промяна на работното място. Финансовите придобивки ще ви радват, а също и доверието на хората към вас. Ще получите нови възможности за реализация и социален възход.
16 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Отнасяйте се с разбиране към градивната критика по ваш адрес. Със сигурност има какво да научите за себе си, въпреки опита и квалификацията ви. Истина е, че имате повече разходи през тези дни, но по-важно е, че ги правите с желание – за подаръци и други удоволствия. Настроението ви в никакъв случай няма да пострада.
16 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате върху какво да се съсредоточите, за това ще си спестите излишните приказки. Отдадени на работата си, ще се вглеждате в променящите се бързо събития и ще търсите своето място в тях. Няма да ви бъде трудно, с логичното си мислене и действия бързо ще си осигурите добри позиции.
16 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Активността ви ще ускори развоя на делата, насочвайки събитията в благоприятна за вас посока. В общуванията си бъдете търпеливи и не създавайте напрежение на хората, които не се отличават с вашите качества. По-възрастен човек ще ви заяви намеренията си относно предстоящо събитие.
16 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте особено привлекателни за околните, чувството ви за хумор и младежкото ви излъчване до голяма степен ще ви помогнат в деловите ви срещи. Дори по време на напрегнати преговори успявате деликатно да разведрите обстановката.
16 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Готовността ви да сте полезни и добрата ви подготовка, ще направят възможно постигането на всичко, с което се захванете днес. Ще получите потвърждение на казаното много скоро. Смелите ви ходове и вниманието на което се радвате, ще доведат до положителни развития в живота ви.
16 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
16 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Възползвайте се от собствената си изобретателност. Можете да бъдете доволни от себе си по отношение на деловите си ангажименти и това няма да е случайно. Стремете се към повече прозрачност във взаимоотношенията си с хората около вас. Забравете миналото и се съсредоточете върху настоящето.
16 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Поставяте си постижими цели, които няма да ви затруднят. Успявайки в намеренията си, ще подобрите вярата в собствените си сили, а с нея и мотивацията си да продължите напред. За награда ще изживеете вълнуващи мигове с човек, когото харесвате. Също така ще се ползвате от услугите на тези, които ви обичат.
16 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Здравословното и физическото ви състояние е отлично. Започвате добре новата работна седмица, имате много нови планове, върху които съсредоточавате усилията си. Напрежение е възможно да се появи от страна на интимния ви партньор, затова бъдете внимателни. Вие сте решаваща страна в случая.
16 яну 2021
Последни новини