SMS услугите на Агенцията по вписванията стават безплатни

Заради зачестилите опити за кражба на фирми и ниския процент на собственици, които ползват SMS известяването при промяна по делата на компаниите, Агенцията по вписванията въвежда безплатно изпащане на SMS-и, съобщават от ведомството и допълват, че проблемът е бил обсъден с премиера Борисов.

Едва 1% от собствениците на регистрирани фирми са се абонирали за SMS известяване, когато настъпи промяна в Търговския регистър по тяхната собственост, показват данните на агенцията.

От 1 януари всички, които са се абонирали за услугата, ще получават безплатно съобщение на мобилния си телефон за настъпила входяща регистрация за търговец в Търговския регистър и оповестяване за услуги, предоставяни от службите по вписванията (Имотен регистър). От второто известяване могат да се възползват собствениците на имоти.

Стойността на услугата, която ще бъде обявена чрез публична покана, е в размер до 50 хил. лв. годишно (до 20 хил. лв. за Търговския регистър и до 30 хил. лв. за Имотния регистър) и ще се поема от бюджета на агенцията.

От там съобщават още, че продължават с надграждането на „Регистър Булстат" - осигурено е финансиране за усъвършенстване на регистъра чрез два спечелени проекта по Оперативна програма „Административен капацитет".

Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини