Катя Попова: В парламента мога да бъда още по - полезна за съгражданите си

Д-р Катя Попова е народен представител в 43 Народно събрание. Дългогодишен лекар, специалист по очни болести. През последните три години активно се занимава с обществена дейност, член е на ПП ГЕРБ. Като общински съветник в мандата на настоящия Общински съвет беше председател на комисията по здравеопазване. Д-р Катя Попова беше избрана за депутат от 17 МИР, с преференциални гласове, отредили ѝ второ място в бюлетина.

Т.К.: Къде се чувствате по – добре – в София, където сте част от мнозинството или тук, на своя земя, но с малцинството?

К.П.: Различно е и не може да се каже къде е по – добре. Но дори и там се усещам полезна за хората, които живеят тук. Дори мога да направя още повече неща за тях.

Тук, в общината не сме фактор, не можем да влияем на взимането на решенията така като ни се иска. Виждате, че на местно ниво няма воля за промяна. От години не се изпълнява инвестиционната програма, теглят се заеми. В парламента виждам как се случват нещата и по някакъв начин участвам в промяната. Там според мен се работи за хората.

Къде се чувствам по – добре? Отговорът на този въпрос не може да бъде еднозначен. Тук, в Парламента, защитаваш идеите на преките си избиратели и за това се чувстваш полезен. За съжаление на местно ниво е доста по-трудно и генерални промени не се случват.

В същото време мнозинството в парламента е много крехко. Постигнато е с цената на компромиси. Вярно е, че българите станаха свидетели на разговорите и нямаше сделки „на тъмно“, но това не улеснява нашата работа.

Т.К.:До сега бяхте председател на комисията по здравеопазване към Общински съвет, вече сте член на Парламентарната комисия по здравеопазване. Различават ли се съществено?

К.П.:Всъщност още не съм член на комисията. Предстой гласуването ѝ. Все още сме на етап организация на работата в Народното събрание. Председател на Комисията по здравеопазване ще бъде ген. д-р Стоян Тонев. Темата за здравеопазването е много сериозна и много тежка тема. Предстои ни много работа и реформи. Надявам се скоро да мога да направя сравнение между двете комисии.

Т.К.: В коя друга комисия ще сте член?

К.П.:Ще бъда член и на комисията по туризъм. Честно казано много ми се искаше да бъда в Комисията по земеделие, предвид, че за хората от Първомайска община земеделието е важен поминък. Но за тази комисия бяхме много желаещите. Важно е да се знае, че аз като народен представител мога да присъствам на заседанията на всички комисии. Ако се налага ще следя отблизо работата на колегите и то не само в тази комисия, но и навсякъде където се разглеждат въпроси, касаещи първомайци .

Т.К.: Това ли е ангажиментът, който поемате пред избирателите си в района?

К.П.:Да. Освен това, народните представители от 17 МИР си разпределихме отговорността към общините в областта. Аз ще отговарям за общините Първомай, Садово и Брезово. Вече разговарях с кмета на Първомай Папазов. До следващия понеделник ще ми бъде изготвена справка за това какви проекти подготвя общината , кои очакват финансиране или на какъв етап им е реализацията. Така ще знам какво да следя. Ще се информирам до къде са стигнали проектите и как се работи по тях и аз с какво бих могла да помогна. Сега на дневен ред е проектът за саниране на Медицински център 1.

Т.К.: Ще имате ли приемна?

К.П.:Да – в понеделник между 15 и 18 часа в офиса на ГЕРБ, в сградата на Общинска администрация. Предварително можете да си запишете час при техническия сътрудник Петя Хаджиева. Най – вероятно приемна ще имам и в другите две общини, но ми предстоят срещи с кметовете на Садово и Брезово и тогава и това ще бъде уточнено.

Т.К.: Идват ли вече хора с лични проблеми или с предложения за реформи​​?

К.П.:Хора с идеи за реформи за сега -не са идвали при мен. Но аз очаквам предложения за реформи и в здравеопазването, и в земеделието или в друга област. Най – често ме търсят хора с молба да им намеря работа. Но има и хора с правни, имотни проблеми и други. Много от тях аз не мога да разреша, но всичко се приема в писмен вид, отнасям го към професионалисти, които могат да дадат отговор или да помогнат. Длъжна съм да помагам.

Т.К.:Това ли е формулата за успех на изборите – да помагаш на избирателите?

К.П.:Непрекъснато срещам хора, които ме поздравяват за мястото ми в Парламента. Те са ме подкрепили и сега имат очаквания към мен. Искам да благодаря на всички за доверието, което са ми оказали и обещавам че ще направя всичко възможно да го оправдая.

Т.К.:Как се чувствате в парламента? Освен член на групата на партийното мнозинство, сте член и на малцинството на новите депутати. Как се отнасят с Вас „старите“?

К.П.:Все още се уча. Колегите с опит много помагат. От първия ден ни поеха- показват ни какво и къде трябва да се прави. Винаги са готови да помогнат, да дадат съвет.

Т.К.:Возите ли се с новите автомобили?

К.П.:Не. В дните, в които има заседания на Парламента за народните представители, които живеят в един жилищен район има бус. Това, което се разказва, че всеки има личен шофьор не е вярно.

Т.К.:Как сте подредени в залата?

К.П.:Аз седя до народния представител от Асеновград Силвия Хубенова. Всеки си има място. Подредени сме по избирателни райони.

 Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (27)

  • 1
    12
    123проба
    2 0
    14:17, 3 дек 2014
    тая не знае на кой свят е
  • 2
    12
    123проба
    1 0
    14:17, 3 дек 2014
    тая не знае на кой свят е
  • 3
    12
    123проба
    1 0
    14:17, 3 дек 2014
    тая не знае на кой свят е
  • 4
    Но
    нова надежда
    29 -5
    14:33, 3 дек 2014
    Като се сетя как преди време един високопоставен първомаец, който беше по върховете на политиката, домъкна тука АДФ-а и отрови града, а други такива първомайски големци използваха високите си позиции да го оставят разделен на две от железницата (която е трябвало да се изнесе оттатък мандрата) и да ни карат да обикаляме като малоумни единствено по два клечави надлеза .... треперя като чуя за първомайци на високи позиции в София!! Пожелавам на г-жа Попова, имайки предвид какви са ги сътворили домогналите се преди нея до подобни позиции наши съграждани, да не повтаря техните грешки, а да съдейства само за наистина умни и полезни за града неща. Нека поне тя да остане в историята на Първомай само с неща градивни и полезни за развитието му!
    • Ов
      овчар
      22 -19
      20:52, 3 дек 2014
      Тая пък кой я избра. На две магарета сламата не може да раздели тръгнала интервюта да дава.
    • Ов
      овчар
      11 -15
      20:52, 3 дек 2014
      Тая пък кой я избра. На две магарета сламата не мо... Виж коментара
    • Ов
      овчар
      15 -14
      20:52, 3 дек 2014
      Тая пък кой я избра. На две магарета сламата не може да раздели тръгнала интервюта да дава.
    • Ов
      овчар
      14 -15
      20:52, 3 дек 2014
      Тая пък кой я избра. На две магарета сламата не може да раздели тръгнала интервюта да дава.
    • Зе
      зевзек
      4 -3
      09:57, 9 дек 2014
      Хайде скрийте я тая общинска ******, че ми омръзна да я гледам ухилена с изкуствените си зъби и напудрената физиономия
  • 5
    Ма
    Мармалад
    17 -9
    15:26, 3 дек 2014
    Много ми е симпатична докторката, но освен да е безгласна машинка за гласуване, не виждам какво друго ще й позволят да върши в тоя парламент, изхождайки от създадените "демократични традиции" в нейната партия...
    • Ко
      Конфитюр
      13 -1
      16:04, 3 дек 2014
      Абе тука говорим за благинки за Първомай, къде ходиш да глобализираш? Все за града ще може да се погрижи ако иска. Само дано не е с отрицателен ефект, както прежде "погрижилите се", упоменати в първото изказване. Щото то едно е да имаш власт, а друго е да я използваш с акъл.
  • 6
    1_
    1_1414390577
    16 0
    15:45, 3 дек 2014
    Защо не я попита за мнението и относно Първомайската болница-ябълката на раздора в общината. Ще тръгне ли "насреща" със статуквото ,ще и стегне ли куража ? Или и са все неудобни въпроси.
  • 7
    12
    123
    12 -1
    20:17, 3 дек 2014
    Тебе пък някой бръсне ли те за нещо?
  • 8
    На
    Найдьо
    9 -3
    21:21, 3 дек 2014
    Кате, чуй мойто момиче бай ти Найдьо. На месии сме съ нагледали.Кой ли не съ пъчи да ни оправя и да ни разпрая, че светлото бъдеще иде. Ти ми кажи нящо просто. Кат са махниш, кой ша ми гледа очите. Или кат ваньовите ни мили-ни драги ша обикаляме другите околии с мисълта за родното. Ние тука сме кат тия завалии от Рудозем. Още кат са родят и знаят, че не могат да съ измъкнат и ша гният в рудника. Щото, с 300 лева заплата, ни дете моеш да изучиш и да го спасиш, ни хляба моеш да му осигуриш. Единственото хубаво нещо по пътя към бъдещето, което, да знаеш от мене, два метра под земята няма как да е светло, са приетелите. Ма те ,пущините, повечето веке ги закопахме и ги офъкаха червеите, па тея, дето останаха, и те на Найдьо зеха да съ обаждат. Аз на празни приказки нема да повярвам. Има един моабет - очи да видят, ръки да барнат. Ма то от как мина времето, га гоних млади булки, стана една: очи-пълни, ръки-празни. Хи, хи. Ся съ сетих. Яз едвам съ изхранвам и съм гьотюрата мършав, та тия ми ти озверели от глад червеи няма кво да фъкат. Хи..хи..И да кажеш на тия от комисията, че и простатата ми алармира. Хи...
  • 9
    !!
    !!!!!!!
    11 -14
    21:35, 3 дек 2014
    Инвестицията с АДФ в нашия град НЕ беше грешка.Напротив само добри думи трябва да се говорят за тези които направиха така този завод да бъде построен в града ни.Затварянето му е грешка,огромна.Трябваше да сме по търпеливи и всичко щеше да стане както трябва в него,но избързахме с преценката и с изгонването му.Чобанина наистина си заслужава торбичката.Доста хора я познават щом са гласували за нея.Нека да мине време и тогава ще се види работата на д-р.Попова като народен представител.Аз мисля ,че тя може да бъде за уважение.
    • ..
      .......
      7 -6
      00:17, 4 дек 2014
      Идиот!!!!!!!
    • ..
      .......
      4 -5
      00:31, 5 дек 2014
      Странно мислене имаш. Дано от теб нищо да не зависи в тоя град, че жална ни майка! Първо не го домъкна БСП АДФ-а. Не хвърляй прах в очите на хората! Второ - за никакви пари не е допустимо да ни отровят въздуха и подпочвените води и да се давим в съня си от воня. Всяко друго мнение е откровен цинизъм и безхаберие. Трето - не бъркай изгонването на АДФ-а с изгонването на всички други инвеститори - първото беше обществена реакция за спасение на хората от отровата, а второто по-сетение знаем кои и защо го вършат и защо. И последно за ж. п. линията въобще не бяха по-сполучливи вариантите с оставане на линията в града - единственият сполучлив вариант беше изкарването и извън града, както предвиждаше първоначалното идейно трасе преди г-да Другарите да отидат да го променят щото са "умни" като тебе. Нека всеки да си носи възмездието!
    • !!
      !!!!!!!
      2 -1
      00:47, 6 дек 2014
      Кое е странното в мисленето ми?През управлението на кой кмет беше построен този завод?Това първо.Много добре знаех ,че не съм член и симпатизант на БСП,така ,че не хвърлям прах в очите но и заемам почтена позиция.Защото след вашите глупави протести много хора останаха без работа и се съсипаха доста човешки живота.И до днес в този завод се плащаха най високите заплати в града ни.За това инвестицията беше добра.В архивите на БНТ 1 и НОВА тв.от предаванията за завода породени от протестите на такива като теб се вижда как работник пие вода от пречистената заводска.За мириса бяха монтирани филтри.Сега целия град почти ходите от къде ли не да търсите вода да пиете,а онази щяла да ви отрови.Как?А за вонята от птицекладницата лятно време мълчите.За пушеците от завода за калодки мълчите.За тютюна който зарази земята ни и унищожи желенчуко производството нищо не казваш.ЖП линията можеше да мине под земята или по въздух по старото трасе както е в целия нормален и модерен свят.И нямаше да има нужда да се ходи до края на света.Но пак заради едни пари нищо такова не се случи и сега си имаме нова Първомайска стена.Напротив ако зависеше от мен,бъди сигурен че хората нямаше да съжаляват. тези които ме познават знаят ,че ще е така.Но при тая държава с тая конституция никога не бих управлявал защото няма как.Просто е безсмислено.Ще бъда един от всички досегашни.А аз не искам да лъжа хората.Властта не се взима и не се упражнява заради самата нея.
  • 10
    64
    64
    4 -1
    07:08, 4 дек 2014
    Авторката , как сте подредена в Първомай нет? В малцинството или в мнозинството?...
  • 11
    Li
    libya
    3 -8
    07:48, 4 дек 2014
    Ne Se predavai samo napred I do Kaji na vsi4ki na... Виж коментара
  • 12
    Ff
    fff.112
    15 -18
    08:36, 4 дек 2014
    Най после Първомай има един интелегентен и професионален депутат...На д.р Катя Попова пожелавам много здраве и много търпение ,тъй като по пътя си ще срещне много - прости хора от Общината , а нали знаете,че с прост човек трудно се работи...
    Напред и само напред ...съчетано с много любов,защото вие притежавате всички хубави качества на тая земя....Обичам Ви!
    • 22
      22
      25 -11
      10:29, 4 дек 2014
      интелигентен и професионален депутат-майстор в пиенето на 3-4 водки до Сенко
  • 13
    12
    123
    2 -2
    08:59, 4 дек 2014
    libya ti piqna li si ili drogirana??????
  • 14
    45
    456
    17 -15
    13:32, 4 дек 2014
    Герб да кажат как ходиха и даваха по 50 лв на циганите и как си купуваха гласове д-р Попова и оня некадърен монголец дето обикаляше с джиповете и притискаше да гласуват за герб.
    На тая ДоктУрка и ДепУтатка и пожелавам къс мандат и никога хора като нея да не попадат в Парламента. /с измама е станала затова заслужава да не е дупетат/
  • 15
    1_
    1_1414390578
    14 -3
    21:07, 4 дек 2014
    Само думи и голи обещания ,поредната безгласна буква.
  • 16
    Оч
    очилат
    5 -1
    15:58, 5 дек 2014
    на всеки първомаец - очила!
    на дебърци ... няма!!!
  • 17
    Пи
    питанка
    13 -2
    19:59, 5 дек 2014
    тя още не е казала конкретно какво ще помогне на града си ,изобщо има ли идея някаква за промяна или просто ще се носи по течението и ще бъде поредния ням депутат като Иван Николов ?

Още новини

Последни новини