-2 °C

СОУ прави стъпка в бъдещето за 24 500 лв

Кабинетите по английски език са едни от първите, ползващи иновативната техника. А изпитването на интерактивна бяла дъска - далеч по - приятно

Два проекта, на обща стойност 24 500 лв имат за цел да направят СОУ „Проф.д-р Асен Златаров“, училище с учебно възпитателен процес от бъдещето. Те са по Национала програма „Информационно комуникативни технологии в училище“.

Първият от тях има за цел да обезпечи с необходимата техника кабинети по различни учебни предмети. Две стаи – едната за начален курс и една за по – големите ученици ще бъдат оборудвани с интерактивна бяла дъска, лаптоп и мултимедия. Със същия комплект техника ще бъде обзаведен и поне по един кабинет за всяко методическо обединение. В бъдеще, постепенно, така ще бъдат оборудвани всички класни стаи. В СОУ вече разполагат с някои от необходимите устройства, закупени със средства от собствения бюджет. Това не е първата стъпка в тази посока, но ръководството си е поставило за цел колкото е възможно по- скоро училището да стане модерното, иновативно, равняващо се на най – добрите училища в Европа. „Ползването на техника няма да изключи познатите ни хартиени учебници и тетрадките – казва директорът Чавдар Здравчев – по този начин ние искаме само да направим образователния процес по – интересен, да се доближим до света на децата, да използвам техните занимания за постигането на нашите образователни цели. Иновациите не заместват, а допълват използваните до сега методи“.

Стойността на проекта е 19 000 лв.

Другият проект е на стойност 5500 лв, с помощта на които ще бъде изградена Wi-Fi мрежа в цялото училище. На практика всичко това ще стане реалност до 5 декември. Идеен двигател е Таня Сребрева. На въпроса дали свободният достъп до Интернет няма да пречи на учебния процес, тя отговори уверено, че правилникът на училището не позволява безразборното сърфиране по време на час. „Ние не искаме да ограничаваме учениците, те и сега имат Интернeт, предоставен от мобилните оператори. Нашата цел е да ги научим как по най – добрия начин те да използват този вид комуникация“.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  34
  345
  5 -3
  12:47, 27 ное 2014
  Интернет вече промени същонстта на образованието.В момента то е в преход.Бъдещето ще покаже какво ще е то след пет-десет години.
  Децата почти не се интересуват от правопис, защото има коректор, а и защо нещо трябва да се пише след като има копи-пейст.
  Интересува ги да са харесвани във фейса.Да има "пушек", музика за кеф и така до като може.Докога може, пак бъдещето ще покаже.Затова бъдещето е интересно.
 • 2
  Ss
  sss
  11 0
  14:23, 27 ное 2014
  Мога да кажа само едно браво!
 • 3
  Pr
  predator_1417202725
  2 -1
  21:23, 28 ное 2014
  И пак нищо няма да направят ... Как може да се хвърлят толкова пари на вятъра ... По-добре 1-во да оправят тоалетните после да мислят за " техника ''
 • 4
  Lo
  lodos
  2 0
  10:11, 30 ное 2014
  Леле е ся вече още повече ме е яд че не учa в соуто

Хороскоп за 19.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще доведете до край започнати дела или други, не по-малко важни за вас начинания. Очаквани новини, постигане на споразумения и подписване на договори са сред положителните развития, които ще ви носят доволство. На трудностите не се спираме, те са част от играта, наречена живот и без тях не бихте били това, което сте.
19 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Съсредоточете се, от обективната ви оценка ще зависят делата ви не само днес, но и в бъдеще. Разногласията ви с хора, които не са запознати с проблемите в работата ви е налице, но въпреки това ще се представите на ниво. С други ще установите ползотворно сътрудничество, което ще продължи за дълго.
19 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
19 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Добро начало на седмицата и най-вече за професионалните ви дела през следващите дни. Партньорски договорености ще ви направят по-смели в работата по реализацията на конкретни задачи от сферата на общите ви интереси. Други ще поставят начало на нов бизнес или друга заетост, за която са се подготвяли. Развития и в личен план.
19 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Успявате да се справите с изненадите, които ви поднасят конкурентите ви. Подходът ви е доста гъвкав и ви позволява много по-голяма свобода на действие. Може да се изкушите да предприемете доста рисковано начинание. Печалбата наистина може да е внушителна, но преди да достигнете до нея ще се наложи да преминете през доста тежки изпитания.
19 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изис-ква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
19 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С дипломатически похвати ще излезете от деликатна ситуация, потискайки емоции и пристрастия. Имате опит и от по-сложни моменти, а и мотивацията ви е налице, от вас се очаква много. Ако изразите уважението си към жените в живота ви, ще заздравите връзките помежду ви. Романтична вечер за много от вас.
19 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е да сте повече натоварени, но затова пък ще успеете да се справите с нещата, които зависят от вас. Само трябва да вярвате на хората около себе си. А може би точно това е възможно да ви убягва днес. Постарайте се да не бъдете подозрителни. Ще бъде добре, ако се погрижите и за себе си.
19 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ценете по-добре времето си днес, имате толкова много задачи. Останалите от миналото ви проблеми ще напомнят отново за себе си. Истина е, че трябва да приключите веднъж за винаги с тях, за да не ви връщат пак и пак. Имате силна интуиция, послушайте я. Бъдете внимателни при работа с бързо оборотни машини.
19 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не изпадайте в меланхолия, вдигнете поглед, опитайте се да не мислите само за любимия човек. Проблемите между вас няма да намалеят с безконечни анализи и самообвинения. Ако вие сте сгрешили с нещо намерете сили да поискате прошка. Съсредоточете се в работата си и оживете скучната атмосфера там.
19 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
С хъс и желание ще работите за справяне с трудностите, които възпрепятстват работата ви и в крайна сметка ще успеете. Наред с това ще обърнете внимание и на други не по-малко важни неща, каквито са семейството и нуждите на близките ви. Позволете си повече нежност в отношението си към тях, заслужили са го.
19 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Насочете енергията си в делови начинания. Ще имате бързи реализации, а в личен план – постигнати мечти. С печелившите си идеи ще впечатлите бизнес – партньори и колеги. Не са ви чужди желания за развлечение и романтична близост. Дава ви се да имате силно влияние върху другите, направете така, че да повдигнете духа им.
19 яну 2021
Последни новини