СОУ прави стъпка в бъдещето за 24 500 лв

Кабинетите по английски език са едни от първите, ползващи иновативната техника. А изпитването на интерактивна бяла дъска - далеч по - приятно

Два проекта, на обща стойност 24 500 лв имат за цел да направят СОУ „Проф.д-р Асен Златаров“, училище с учебно възпитателен процес от бъдещето. Те са по Национала програма „Информационно комуникативни технологии в училище“.

Първият от тях има за цел да обезпечи с необходимата техника кабинети по различни учебни предмети. Две стаи – едната за начален курс и една за по – големите ученици ще бъдат оборудвани с интерактивна бяла дъска, лаптоп и мултимедия. Със същия комплект техника ще бъде обзаведен и поне по един кабинет за всяко методическо обединение. В бъдеще, постепенно, така ще бъдат оборудвани всички класни стаи. В СОУ вече разполагат с някои от необходимите устройства, закупени със средства от собствения бюджет. Това не е първата стъпка в тази посока, но ръководството си е поставило за цел колкото е възможно по- скоро училището да стане модерното, иновативно, равняващо се на най – добрите училища в Европа. „Ползването на техника няма да изключи познатите ни хартиени учебници и тетрадките – казва директорът Чавдар Здравчев – по този начин ние искаме само да направим образователния процес по – интересен, да се доближим до света на децата, да използвам техните занимания за постигането на нашите образователни цели. Иновациите не заместват, а допълват използваните до сега методи“.

Стойността на проекта е 19 000 лв.

Другият проект е на стойност 5500 лв, с помощта на които ще бъде изградена Wi-Fi мрежа в цялото училище. На практика всичко това ще стане реалност до 5 декември. Идеен двигател е Таня Сребрева. На въпроса дали свободният достъп до Интернет няма да пречи на учебния процес, тя отговори уверено, че правилникът на училището не позволява безразборното сърфиране по време на час. „Ние не искаме да ограничаваме учениците, те и сега имат Интернeт, предоставен от мобилните оператори. Нашата цел е да ги научим как по най – добрия начин те да използват този вид комуникация“.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    34
    345
    5 -3
    12:47, 27 ное 2014
    Интернет вече промени същонстта на образованието.В момента то е в преход.Бъдещето ще покаже какво ще е то след пет-десет години.
    Децата почти не се интересуват от правопис, защото има коректор, а и защо нещо трябва да се пише след като има копи-пейст.
    Интересува ги да са харесвани във фейса.Да има "пушек", музика за кеф и така до като може.Докога може, пак бъдещето ще покаже.Затова бъдещето е интересно.
  • 2
    Ss
    sss
    11 0
    14:23, 27 ное 2014
    Мога да кажа само едно браво!
  • 3
    Pr
    predator_1417202725
    2 -1
    21:23, 28 ное 2014
    И пак нищо няма да направят ... Как може да се хвърлят толкова пари на вятъра ... По-добре 1-во да оправят тоалетните после да мислят за " техника ''
Последни новини