18 °C

"Отворени врати за младежи" организира Бюро по труда

Седмица на отворените врати за младежи, които не са били регистрирани в Бюро по труда, организира Агенцията по заетостта. Инициативата се провежда в Дирекция „Бюро по труда" – Първомай, на ул. Орфей 14, всеки ден от 24 до 28 ноември 2014 г. от 10 до 16 ч.

Посетителите могат да разговарят със специално обучени трудови посредници, които всекидневно консултират и мотивират младежи до 29-годишна възраст, както и с EURES съветници, предлагащи възможности за реализация в чужбина.

Инициативата „Отворени врати за младежи" се стреми да привлече възможно най-много млади хора, които никога досега не са били регистрирани в бюро по труда - младежи, отпаднали преждевременно от образователната система; ученици, завършващи средно образование, студенти. По време на посещението си те ще получат пълна и достъпна информация за всички услуги, от които биха могли да се възползват - консултиране, професионално ориентиране, мотивиране, посредничество при търсене на работа, помощ за изготвяне на документи за кандидатстване и др.

Целта е младежите да припознаят Агенцията по заетостта и в частност, най-близкото за тях бюро по труда и неговите служители, като сигурен и лоялен партньор.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  77
  777
  10 0
  12:11, 26 ное 2014
  Тука всичко е нагласено.Ако си човек на кмета,той ще се обади и имаш шанс за работа.В противен случай е просто отчитане на дейност.Тази практика е от години и не се е променяла никога.
 • 2
  Nn
  nnn.612
  6 0
  08:55, 27 ное 2014
  Специално обучените посредници защо не кажат на безработните младежи , че в бюрото по труда има работещи служители в пенсионна възраст...докога Йошка Тончева ще се прави на млада - от две години е пенсионерка ами стига вече , ето едно свободно работно място бе младежи...я попитайте Директора на БТ, ами и той е на там , ето още едно свободно работно място ....ще спра до тук ....
  Проверете младежи....!
Последни новини