За изгоряла техника се жалвайте в офиса на ЕВН

Ако предполагате, че имате изгорели електроуреди по вина на ЕВН, оплачете се в нашите офиси в максимално кратък срок – посъветва Крум Косев от отдел Комуникации в дружеството.

В почивните дни живеещите в Първомай си припомниха годините на внезапното спиране на тока, а във вечерните часове градът заприлича на дискотека с цветомузика. Многото коментари и запитвания ни накараха да се обърнем към пресцентъра на ЕВН. Оттам ни отговориха, че причината е техническа, но не могат да кажат дали е заради повишена консумация на ток. Работещите по проблема са се опитали в максимално кратки срокове да възстановят електрозахранването, спазвайки законовите срокове. Предстои повредените съоръжения да бъдат поправени.

За тези, които имат изгорели електроуреди и устройства, от ЕВН препоръчаха в най – кратки срокове това да бъде заявено в удобен за собствениците офис на дружеството. Оттам ще бъде направен оглед и опис на щетите. По установения ред това трябва да стане до 3 дни след нанасяне на щетите, а 24 часа по – късно трябва да бъде издаден констативен протокол. Ако е доказана вината на електроразпределителното дружество - давате съответната техника за ремонт. С получената фактура от майстора отивате в ЕВН. В срок от един месец трябва да ви върнат парите за ремонта. Има вероятност енергийното дружество да отрече вина. Тогава можете да потърсите мнението на специализиран сервиз и ако той потвърди съмненията ви, не ви остава нищо друго освен да влезете в съда. За там ще са ви нужни здрави нерви и свободно време. В Интернет има публикувани такива решения, но до тази стъпка стигат малък процент потърпевши.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    99
    99
    11 0
    11:52, 11 ное 2014
    От умряло писмо ще чакаме...разбира се, че много електроника изгоря...просто хората знаят, че няма смисъл да си търсят правата
  • 2
    Мо
    мохамед
    0 -13
    13:04, 11 ное 2014
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 3
    13
    1314
    5 0
    17:22, 11 ное 2014
    Изрод мохамед ,спри с глупостите ,че.......!
Последни новини