0 °C

Йога за деца предлага Angelic Energi

В Първомай вече има група за занимания на деца с йога. Часовете се провеждат всяка сряда от 16.30 до 17.30 часа. Заедно с малчуганите в студиото могат да влязат и родителите. В първата група има деца на възраст от 6 до 12 години.


Практикуващите йога през времето на своята практика са се сдобили с дълъг списък с ползите от йога: да преборва стреса и болката, да подобрява кръвообращението и функциите на отделителната система, да подобрява концентрацията, да подобрява и прави дишането по-пълноценно, да носи усещането за баланс и вътрешно спокойствие. Въпросът е: Може ли йога да носи същите ползи и за децата? Отговорът е ДА и дори нещо повече:
Йога е забавен начин за децата ни да развият важни умения чрез пълно подкрепяне и с работа в неконкурентна среда. Дори в ранна възраст децата ни все по-често изпитват чувството на напрежение,  дължащо се както на социалната среда и образователни задължения, които им се вменяват, така и по отношение на масовите организирани спортни дейности. Много е лесно за подрастващите момичета и момчета бързо да загубят вяра в себе си докато растат и се променят. Йога е лекарството, защото няма правила и няма наказания, за това как едно дете да прави позите или играе играта. Да изпълнява позите „перфектно” не е целта на йога, важното е да развият вътрешната си сила и себеопознаване.
В часовете по йога за деца се спазва баланса между спонтанност и организираност, така че децата да се научат да се изслушват един друг и да се изразяват един пред друг. Вярвам, че децата учат най-добре когато се забавляват - казва инструктора Ангелина Кръстева -, така че в практиките по йога ние разказваме истории, пеем песни, играем игри с пози, и така позволяваме на нашите деца да учат в мултисензорна среда, което преоткрива техните кинетични, визуални, слухови способности.
Това прави часовете по йога много по-активни от йога за възрастни и многооооооо по-забавни.
Ползите при детската йога са подобрява физическата форма и гъвкавостта, повишава самочувствието и изгражда положителна нагласа за собственото значение,  позитивно емоционалното състояние, балансира ума и тялото, учи на самоуважение и любов, повишава сетивното усещане за тялото, подобрява координацията, концентрацията и баланса, увеличава дисциплината и самоконтрола, помага на децата да стоят по-изправени, усещат се по-високи защото поддържат по-гъвкав и изтеглен гръбначен стълб, -подсилва всички системи в тялото: скелет, нервна система, кръвообращение, отделителна система, дихателна, хормонална, мускулна, увиличава дихателните способности и задълбочава дишането, няма състезателен характер, разширява знанията за заобикалящата среда, природата и животните, помага на децата да открият вътрешната си сила, насърчава сътрудничеството и работата в екип, учи как да релаксираме и отблъскваме стреса, учи на състрадание, уважение и благородство, учи как да намираме вътрешно спокойствие.

ЙОГА Е ЗАБАВНА!
Преподавателят Ангелина Кръстева е квалифициран инструктор по йога, с дългогодишен опит в областта на спортните занимания с деца – народни и модерни танци, пилатес, зумба!
Цената на един час е 2 лв, но има карти, с които се ползват отстъпки. Заниманията се провеждат в залата на Медицински център "Асклеп".
Платен материал
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Те
  теодора иванова
  4 -3
  21:42, 7 ное 2014
  Там е много хубаво,приятно и забавно при кака Ани!
 • 2
  Da
  DA DA DA
  2 -1
  11:28, 8 ное 2014
  za po-golemi ima li ? :D mqsto

 • 3
  Ан
  Ани
  1 -2
  12:21, 10 ное 2014
  Да, разбира се! :)
 • 4
  Ан
  Ангелина Крътева
  1 0
  11:14, 11 ное 2014
  Винаги има време и място за йога! Но тъй ката в класа за деца методиката е различна от тази за възрастни, групите са разделени! Но все повече набират популярност и заниманията на майки с деца! Какво по-хубаво от това да се учиш на нови неща и то заедно с детето си.Това дава възможност да се опознавате и преоткривате в различна среда и обстановка, увеличава се комуникацията и връзката родител-дете. А групите за всички "по-пораснали" деца са всяка сряда и петък от 18:00 часа! А освен йогата, центърът предлага и други занимания като пилатес и народни танци.
 • 5
  Ан
  Ангелина Крътева
  1 0
  11:14, 11 ное 2014
  Винаги има време и място за йога! Но тъй ката в класа за деца методиката е различна от тази за възрастни, групите са разделени! Но все повече набират популярност и заниманията на майки с деца! Какво по-хубаво от това да се учиш на нови неща и то заедно с детето си.Това дава възможност да се опознавате и преоткривате в различна среда и обстановка, увеличава се комуникацията и връзката родител-дете. А групите за всички "по-пораснали" деца са всяка сряда и петък от 18:00 часа! А освен йогата, центърът предлага и други занимания като пилатес и народни танци.

Хороскоп за 21.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Бъдете дружелюбни към околните, защото присъствието ви е важно за тях. Покажете ангажираност към проблемите им и се съобразете и с тяхното мнение. Ще се нуждаете от подкрепата им и вие за в бъдеще. Очаквате прекалено много от връзката си с човек, който е несериозен и стоящ в страни от вас.
21 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Интересно съчетание на полезното с приятното, което ще ви помогне да се разведрите. Любимите ви хора също ще вземат участие. Ще се погрижите за физическата си форма, имате нужда от повече движение и чист въздух. Добро стечение на обстоятелствата ще ви срещне с човек, когото обичате и това ще ви направи щастливи.
21 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
21 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви е отговорна и не може да си позволите отпускане. Но ще постигнете голяма част от заплануваното и това ще повиши самочувствието ви, а също така ще ви даде увереност да продължите. Очаква ви финансово стабилизиране. В личен план сте доста по изнервени, отпуснете се, но не за сметка на другите.
21 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отворени сте за предложения и чужди идеи, и с енергия ще се посветите в реализацията на печеливша задача. Търсещите от вас ще получат предложение за нова работа. Качествата и подготовката ви са предимство, но не подценявайте и конкуренцията. Не се щадете, щом от вас се очаква повече, вероятно има още какво да дадете.
21 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
В подем сте и това се забелязва във всяка ваша постъпка. Ако се колебаете дали да предприемете рисковано начинание, което би ви донесло бърз и значителен успех, знайте че шансът ви е много добър. Вслушването в съветите на ваш близък няма да ви е излишно.
21 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Успехът ви днес в най-голяма степен се дължи на проявената в подходящия момент дипломатичност. Уважението, с което се ползвате на работното място днес многократно ще нарасне. Точните ви и навременни действия ще спестят много средства на организацията, в която работите.
21 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
21 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Водени от творчески амбиции, ще работите вдъхновено и с желание. Постигнатото ще ви радва и зарежда с добра енергия. Ако изпитвате затруднения, има с кого да ги споделите, за да потръгнат делата ви. Любовта ви е силна и ви мотивира да гледате на предизвикателствата без излишен стрес.
21 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не се предоверявайте днес за да избегнете финансови загуби. Бъдете по-резервирани към хора, които искат заем. Предпазливостта обаче е излишна при интимните авантюри, които предприемате. Бъдете дръзки, успехът е ваш.
21 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако искаш да спечелиш повече приятели, покажи им, че искрено се интересуваш от тях, но ако искаш да не ги загубиш не се опитвай да ги караш да се интересуват от теб. Човек, който не се интересува от ближния си среща най-много трудности в живота и най-много наранява другите. Ще пътувате по служебни дела и в перспектива се очертават добри шансове за печелене на пари.
21 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Увлечени сте от нестандартни неща и това може да стане причина да изпуснете благоприятни възможности на работното си място. Преценете кое е най-важно за вас, като не пренебрегвайте и съветите на хората около себе си, които искат само най-доброто за вас. Грешна преценка може да ви донесе неприятности, затова когато взимате решения, обмислете ги добре.
21 яну 2021
Последни новини