23 °C

Йога за деца предлага Angelic Energi

В Първомай вече има група за занимания на деца с йога. Часовете се провеждат всяка сряда от 16.30 до 17.30 часа. Заедно с малчуганите в студиото могат да влязат и родителите. В първата група има деца на възраст от 6 до 12 години.


Практикуващите йога през времето на своята практика са се сдобили с дълъг списък с ползите от йога: да преборва стреса и болката, да подобрява кръвообращението и функциите на отделителната система, да подобрява концентрацията, да подобрява и прави дишането по-пълноценно, да носи усещането за баланс и вътрешно спокойствие. Въпросът е: Може ли йога да носи същите ползи и за децата? Отговорът е ДА и дори нещо повече:
Йога е забавен начин за децата ни да развият важни умения чрез пълно подкрепяне и с работа в неконкурентна среда. Дори в ранна възраст децата ни все по-често изпитват чувството на напрежение,  дължащо се както на социалната среда и образователни задължения, които им се вменяват, така и по отношение на масовите организирани спортни дейности. Много е лесно за подрастващите момичета и момчета бързо да загубят вяра в себе си докато растат и се променят. Йога е лекарството, защото няма правила и няма наказания, за това как едно дете да прави позите или играе играта. Да изпълнява позите „перфектно” не е целта на йога, важното е да развият вътрешната си сила и себеопознаване.
В часовете по йога за деца се спазва баланса между спонтанност и организираност, така че децата да се научат да се изслушват един друг и да се изразяват един пред друг. Вярвам, че децата учат най-добре когато се забавляват - казва инструктора Ангелина Кръстева -, така че в практиките по йога ние разказваме истории, пеем песни, играем игри с пози, и така позволяваме на нашите деца да учат в мултисензорна среда, което преоткрива техните кинетични, визуални, слухови способности.
Това прави часовете по йога много по-активни от йога за възрастни и многооооооо по-забавни.
Ползите при детската йога са подобрява физическата форма и гъвкавостта, повишава самочувствието и изгражда положителна нагласа за собственото значение,  позитивно емоционалното състояние, балансира ума и тялото, учи на самоуважение и любов, повишава сетивното усещане за тялото, подобрява координацията, концентрацията и баланса, увеличава дисциплината и самоконтрола, помага на децата да стоят по-изправени, усещат се по-високи защото поддържат по-гъвкав и изтеглен гръбначен стълб, -подсилва всички системи в тялото: скелет, нервна система, кръвообращение, отделителна система, дихателна, хормонална, мускулна, увиличава дихателните способности и задълбочава дишането, няма състезателен характер, разширява знанията за заобикалящата среда, природата и животните, помага на децата да открият вътрешната си сила, насърчава сътрудничеството и работата в екип, учи как да релаксираме и отблъскваме стреса, учи на състрадание, уважение и благородство, учи как да намираме вътрешно спокойствие.

ЙОГА Е ЗАБАВНА!
Преподавателят Ангелина Кръстева е квалифициран инструктор по йога, с дългогодишен опит в областта на спортните занимания с деца – народни и модерни танци, пилатес, зумба!
Цената на един час е 2 лв, но има карти, с които се ползват отстъпки. Заниманията се провеждат в залата на Медицински център "Асклеп".
Платен материал
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Те
  теодора иванова
  4 -3
  21:42, 7 ное 2014
  Там е много хубаво,приятно и забавно при кака Ани!
 • 2
  Da
  DA DA DA
  2 -1
  11:28, 8 ное 2014
  za po-golemi ima li ? :D mqsto

 • 3
  Ан
  Ани
  1 -2
  12:21, 10 ное 2014
  Да, разбира се! :)
 • 4
  Ан
  Ангелина Крътева
  1 0
  11:14, 11 ное 2014
  Винаги има време и място за йога! Но тъй ката в класа за деца методиката е различна от тази за възрастни, групите са разделени! Но все повече набират популярност и заниманията на майки с деца! Какво по-хубаво от това да се учиш на нови неща и то заедно с детето си.Това дава възможност да се опознавате и преоткривате в различна среда и обстановка, увеличава се комуникацията и връзката родител-дете. А групите за всички "по-пораснали" деца са всяка сряда и петък от 18:00 часа! А освен йогата, центърът предлага и други занимания като пилатес и народни танци.
 • 5
  Ан
  Ангелина Крътева
  1 0
  11:14, 11 ное 2014
  Винаги има време и място за йога! Но тъй ката в класа за деца методиката е различна от тази за възрастни, групите са разделени! Но все повече набират популярност и заниманията на майки с деца! Какво по-хубаво от това да се учиш на нови неща и то заедно с детето си.Това дава възможност да се опознавате и преоткривате в различна среда и обстановка, увеличава се комуникацията и връзката родител-дете. А групите за всички "по-пораснали" деца са всяка сряда и петък от 18:00 часа! А освен йогата, центърът предлага и други занимания като пилатес и народни танци.

Хороскоп за 23.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Енергиите са така сложени, че могат да създадат проблеми в отношенията ви с колеги, партньори и семейството. По-малко се ангажирайте с чужди въпроси и се съсредоточете изцяло върху своята си работа. Ограничете разходите си и живейте по-спокойно.
23 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Имате възможност за избор на подход при решаването на професионалните си задачи през този ден. Преценете добре плюсовете и минусите и се опитайте да комбинирате до колкото можете полезността от всяко ваше действие. Ще трябва да приложите всичката си способност да убеждавате, за да подредите нещата според желанията си. Това ще е трудно, но не и невъзможно.
23 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес респектирате околните с невероятната си концентрация и усърдие на работното място. Ще чуете добри отзиви за доскорошната си работа и това ще се отрази благотворно на самочувствието ви. Опитайте се да отбягвате това, което ви носи напрежение, като се стремите само към най-доброто на което сте способни.
23 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще научите много нови неща свързани както с работата, така и с личния ви живот. Внимателно се вслушвайте в това, което минава покрай ушите ви защото може да пропуснете много важна за вас новина, която ще е определяща за бъдещите ви планове. При късмета, който имате днес и който се очертава, в близките дни ще имате много поводи за радост.
23 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Действайте внимателно днес, скъпи Лъвове, тъй като е възможно нещо дребно да обърка работата ви. Ентусиазмът ви е похвален, но не бива да прекалявате с преждевременни действия. Контактите ви с представител на земните зодии ще ви балансира.
23 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В търсене на по-добри варианти, ще помислите за промяна и на работното място. Съдбата ще ви срещне с подходящия човек, с когото ще реализирате намеренията си. Прагматично ще подновите връзката си с личност, от която може да имате полза за бъдещи свои проекти. Дайте повече свода на близките си, не взимайте решенията вместо тях.
23 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще изясните отношенията си с човек от обкръжението ви и на душата ви ще олекне. Нещата ви ще потръгнат и ще се развиват според вложените от вас усилия. И правейки равносметка ще откриете, че сте могли много по-рано да решите проблема без да задълбочавате в него. Приятелска сбирка ще ви зареди с хубави емоции.
23 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден ще ви накара доста да се позамислите относно бъдещата си работа. Оказва се че голяма част от проектите ви нямат резултатът, който сте очаквали, затова наистина ще трябва да промените подхода си. Нека обаче това става постепенно, тъй като така вие по-лесно ще свикнете. Дайте си необходимата почивка вечерта, имате нужда от релаксация.
23 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви предразполага към повече екстравагантност и емоционалност. Стремете се към по-високи цели, към промяна в себе си и около вас. Сега е момента да планирате пътуванията, за които мечтаете. Ще се справите без усилие с проблеми с юридически характер, финансов и селскостопански. Някои ще търсят духовно извисяване чрез отдаване на философски размисъл. Направете го умерено.
23 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще покажете на практика професионалното си отношение към служебен, обществен или друг важен проблем, с което ще си спечелите привърженици. Работата ви ще се улесни, защото много хора ще пожелаят да станат част от екипа ви. Настроението ви ще се подобри и от вест, имаща отношение към семейството ви.
23 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Водени от интересите си, ще продължите да търсите най-доброто за себе си. Финансови придобивки ще удовлетворят някои от вас и мотивират за други. Каквото и да изживеете, бъдете коректни в отношенията си към заобикалящия ви свят и спазвайте договореностите. Това са условия, носещи предимства на последващ етап.
23 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
23 сеп 2020
Последни новини