21 °C

Изходът на Дебър може да бъде оправен най - рано след година и половина

Техника от арсенала на „Агродоминатор“ започна разхвърлянето на настилка от трошен камък върху разкопания участък от пътя на изхода на Дебър. Това донякъде решава кошмара на който са подложени шофьорите. Но има и друга гледна точка.

Живеещите там разказват, че всяко по – голямо превозно средство предизвиква вибрации и земетресение, а облаците прах не позволяват на децата да излязат на въздух или на майките да прострат пране. За проветряване на домовете изобщо не може да се говори. Жителите на квартала се готвят да съберат подписи, за да накарат общината и Агенция „Пътна инфраструктура“ да вземат спешни мерки.

Майка на 6 – месечно бебе каза, че за 40 минути в ранните часове на деня са преминали 50 камиона, оставяйки прах след себе си.

От общината обясниха, че ако не се намерят общински средства, пътят ще бъде оправен след най - малко година и половина. Проблемът е бил заложен още когато е разработван проекта за изграждането на инфраструктурата на отпадъчните и питейните води. Там не е предвидено да бъде асфалтирано мястото, което е трябвало да бъде разкопано. Този път е част от републиканска пътна мрежа. Той е отговорност на АПИ, но... Трябва първо проектът да бъде приключен. Това ще стане след изграждането на пречиствателната станция в местността Кориите. Срокът е 5.09.2015 година. След това трябва всичко да бъде одобрено и прието от комисия, за да получи инфраструктурата акт 16. Тогава Агенция „Пътна инфраструктура“ ще има основание да заложи ремонта на отсечката от 200 метра в своята програма дано да успеят за 2016г) и чак тогава, евентуално, да бъде ремонтирана.

Спешните мерки, предприети от кметовете, са улицата да бъде застелена с натрошен камък. Това е временно решение и ще се наложи всеки месец настилката отново да бъде подравнявана. Според живеещите наблизо, техният проблем ще бъде увеличен многократно – когато няма дупки шофьорите карат по – бързо. Когато скоростта е по- висока, се вдига и повече прах.

Да се постави табела с надпис „Скъпи шофьори, ще оправим пътя когато получим акт 16 за канализацията“ - предложи Митко Хубинов по време на разискванията за подготовката на общината за есенно – зимния сезон. И това щеше да е смешно, ако нямаше толкова много хора, които страдат заради „лунната пътека“. Лунна е, разбира се, не в романтичния смисъл, а заради кратерите по повърхността ѝ.

Теодора Кирякова

Започна заравняването с натрошен камък
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (17)

 • 1
  Ба
  бай иван
  10 0
  13:52, 6 ное 2014
  нищо ново, то с каквото се е захванал господин кмета...
 • 2
  34
  345
  9 0
  14:40, 6 ное 2014
  Централната улица в с.Леново е също част от републиканска пътна мрежа, там защо фирмата която разкопа след това асфалтира всичко, а тука не може.Кмета как е могъл да сложи подпис под такъв договор.Прокурора да се самосезира!
 • 3
  Пу
  Пурко
  7 0
  14:45, 6 ное 2014
  Другия път пак да гласувате за стария ни кмет!
  • 34
   345
   5 0
   14:48, 6 ное 2014
   Как няма да гласуваме за него.:):):)Предизборното му обещание ще е, че ще оправи пътя.:):):)
 • 4
  Ив
  Иванов_1415278308
  13 0
  14:48, 6 ное 2014
  Излизате и затваряте пътя докато не се оправи!
 • 5
  ..
  .......
  16 0
  14:54, 6 ное 2014
  Ах кмете Папазов мошенник такав...всеки гледа да прибере паричките в джоба...
 • 6
  No
  noname_1415282351
  8 -3
  15:56, 6 ное 2014
  мила родино , ти си земен АД
  нямам какво да добавя , срам ме е ,че съм българин. Всеки се опитва да обори това мое мнение като вземе да ми разправя как България била велика държава на 4 морета ,ханове , крале , битки и въстания . Да така е БИЛА е , но сега е ..... сами виждате каква е
 • 7
  Ев
  Еврото
  2 0
  22:18, 6 ное 2014
  ние за това плащаме данъци и винетки,и на края си правим предниците на колите.
 • 8
  Ма
  майна
  3 0
  23:04, 6 ное 2014
  опрайте пътя килеши,да *** и гладните кметове,то докато направите нещо като хората ще ни залее водата от много мозък в празните Ви глави
 • 9
  17
  17754
  3 0
  23:34, 6 ное 2014
  предлагам всички служители в голямата бяла сграда, сутрин като тръгват за работа да се натоварят на личните си автомобили и да минават през това място. от утре всеки ден докато намерят начин да решат проблема
 • 10
  Па
  Патриот
  4 -1
  06:26, 7 ное 2014
  На дервенци и любеновци това им се пада,когато гласуват да си напрягат тиквите.
 • 11
  Ко
  Коко
  8 0
  09:49, 7 ное 2014
  Ей на тая улица кмета си затри 100-те гласа!
 • 12
  34
  345
  3 0
  17:52, 7 ное 2014
  Днес минах по пътя.Голямата дупка е запълнена с черна пръст, която утре ако вали ще стане на кал.Ще има закъсали коли.Това е нетърпимо.Ще сезирам окръжния прокурор.
 • 13
  Бг
  БГ-678
  5 0
  10:22, 8 ное 2014
  Гадно, болно, грозно и нетъримо е да търпим тази местна администрация,която и ремонта на улиците е превърнала в пълнеща алчните им гърла с парички ! Всичко се изработва възможно най-евтино за да може най-скоро отново да се ремонтира и краде ! Не е само този участък грозна язва, а какжо ще кажете за пътя до любеново пред пгсс, моста на марица, калния пазар,надупяения стар подлез, а да не говорим за най-голямата кражба на инертни материали от коритото на река мечка и минчовата кариера ???? - пържомаецооооо !!!!
 • 14
  Бг
  БГ-678
  3 0
  10:22, 8 ное 2014
  Гадно, болно, грозно и нетъримо е да търпим тази местна администрация,която и ремонта на улиците е превърнала в пълнеща алчните им гърла с парички ! Всичко се изработва възможно най-евтино за да може най-скоро отново да се ремонтира и краде ! Не е само този участък грозна язва, а какжо ще кажете за пътя до любеново пред пгсс, моста на марица, калния пазар,надупяения стар подлез, а да не говорим за най-голямата кражба на инертни материали от коритото на река мечка и минчовата кариера ???? - пържомаецооооо !!!!
 • 15
  eврото
  0 0
  17:25, 10 ное 2014
  За избори ще се намерят пари,но за пътя няма.къде са парите от нашите данъци
 • 16
  Пъ
  Път
  0 0
  14:15, 8 яну 2015
  А да видим, дали и този срок който се посочва ще бъде спазен и дали ще бъде направено ,както трябва здраво,качествено и трайно за години напред. Да не го претупат на бързо, колкото да мине номера с пръдня-боя и след година -две да се деформира и изрони. А и продължението на пътя към Коз Бийч,колко е зле от страните "охрупани" едвам да се разминаваме с камионите , до кога питам?-ами докато не дай Боже стане нещо фатално , само тогава се сещаме.

Хороскоп за 30.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се справите с хаоса край себе си, ако заложите на умението си да организирате и внасяте ред. С търпение и такт ще постигнете повече, отколкото с демонстрация на изключителността си. Денят е различен и интересен, а при желание може да го завършите в компанията на любим човек.
30 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ангажиментите днес ще ви потопят в динамиката на ежедневието. За да ви спори не допускайте някой да се намесва в делата ви. Дава ви се шанс да реализирате плановете си, не се колебайте да действате. Избягвайте конфликтите, особено с хора, с които сте свързани, било служебно или емоционално.
30 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Няма да ви липсват проблеми за решаване, но можете спокойно да се облегнете на едно сигурно рамо. Партньорът ви е до вас. Ще останете доволни от развитието на ваш страничен проект. Не пестете усилията си и скоро ще се радвате на добри резултати. Повече внимание отделете на здравето си.
30 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Решения, важни за бъдещите ви реализации ще ви накарат да потърсите мнения и се допитате до експерти в сферата, в която работите. Няма да ви липсват възможности, от вас зависи да ги оцените, като такива и да се възползвате от тях. Нечие присъствие ще ви въздейства романтично.
30 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Насочете част от енергията си към подобряването на отношенията с близък човек. Денят може да се окаже решаващ в тази посока. Непредвидени събития значително ще ви улеснят. Не придавайте толкова голямо значение на дреболиите. Ситуацията около вас е много благоприятна и просто трябва да се възползвате.
30 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще е изпълнен с емоции. В чудесно настроение сте и се раздавате изцяло, а това понякога е доста изтощително. Съветите ви ще бъдат от полза за ваш близък приятел. Сигурно ще съжалявате, ако пропуснете очертаващо се събиране. Среща с интригуваща личност ще ви вълнува вечерта.
30 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес предприемате реални стъпки към дейност, която ви привлича отдавна. Отдават ви се добри възможности, опитайте се да ги оползотворите без чужда помощ. Ще имате успех, ако продължите да работите по начина, по който сте работили досега. Ще останете доволни от предложението, което съвсем случайно получавате.
30 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Стойте далеч днес от дребни спорове, които само могат да ви развалят настроението. Денят е добър за вас, тъй като ще получите добри новини, които отдавна очаквате. За онези, които търсят работа, денят може да се окаже особено благоприятен. Насочете усилията си в правилната посока и доброто няма да закъснее.
30 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Теми, от които малко сте се интересували до днес ще привлекат вниманието ви. Деловите Стрелци да не приспиват бдителността към конкуренцията си, последните развития говорят за подценяването им, което не е препоръчително. Личност, която не спира да ви вълнува ще ви изненада приятно.
30 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят е подходящ за срещи, запознанства и развлечения. Привлечени сте от представител на противоположния пол и това ви изпълва с надежди. Отпуснете се и се забавлявайте. Решенията ви, отнасящи се до ваши проекти са на път да се реализират. Не бъдете прекалено мнителни, сами си пречите да бъдете обективни.
30 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Работата ви носи много предизвикателства днес и трябва да бъдете пределно концентрирани за да се справите с всичко, което ви предстои. Въпрос чието разрешаване отдавна отлагате, днес ще ви застави да се заемете по-сериозно с него. Моментът е много подходящ за уреждане на проблеми свързани с дома или семейството. Ще бъдете много улеснени в това отношение.
30 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Бъдете повече реалисти и не се оставяйте на емоциите да ви водят. С вътрешното си озарение ставате привлекателни за околните, а вие знаете как да използвате даденостите си. Възможни са разочарования поради разминаване на реалностите с мечтите ви. Трудът ви няма да остане неоценен, не се щадете.
30 сеп 2020
Последни новини