30 °C

Ловците са се прицелили в жълтите павета

Над 70 ловци от ЛРД „Марица“ се включиха в митинг-шествието, проведено на 31 октомври в центъра на село Хвойна Ако гласът им не бъде чут, те са готови да продължат с протестните си действия и дори да стигнат до жълтите павета.

Ловците са против промените, приети през 2009 година и не искат "олигарсите на заграждат огромни територии от държавната земя на България и да се разпореждат с тях като тяхна“. Те не искат и да бъдат постоянно наблюдавани с видеокамери в планините на България. Според новото законодателство, дивечът ще бъде заграден на определена територия и ловът ще става извън правилата. Те искат да бъде прекратена практиката на улавяне с капани на едър дивеч, вкарването и отстрелването му в заградените ловни площи в Държавните ловни стопанства и Дивечовъдните участъци, отдадени под аренда. Това ограничава естественото придвижване на животните – обясниха ловците -и затруднява преминаването на туристи и достъпа на земеделци до нивите им.

Мнозина от авджиите обвиниха олигарси и хора с големи финансови възможности, че на практика ловуват безнаказано, против всякакви морални и правни закони. Ловът се превръща в изтребване на дивеч, а това е неприсъщо на истинския ловец. Всеобщото мнение е, че промените в Закона за лова са корупционна схема по високите етажи на властта, за разграбването на горите и лишаването на ловците от лов!

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Ло
  Ловец
  2 0
  14:42, 5 ное 2014
  Тези олигарси и неграмотните им подчинени развалиха качеството на дивата свиня като направиха крастоска с полудива свиня.
  Фазаните на Чекерица са като бройлери,можеш да ги ловуваш без куче
  и с прашка.
 • 2
  Ло
  Ловец
  1 -1
  14:59, 5 ное 2014
  Тези олигарси искат да ограждат гората в село Градина,това ловно стопанство ли е или зоологическа градина.
 • 3
  Lo
  Lovec
  2 -2
  07:12, 6 ное 2014
  А къде е оня изтъкнат партиен деятел и ловец Баръма,защо го няма на снимката и пак е в сянка? Нале той е председател на това дружество, не е ли правилно той да поведе хората и да е най отпред. Ех подла лисицо докога с тези номера на ДС, докога ??
  • 41
   414114
   2 -1
   09:05, 6 ное 2014
   Павета се целят в главите на ловците. Няма го защото сънува Буковското стопанство.
 • 4
  Др
  Драгоиновец
  1 -2
  19:35, 6 ное 2014
  На този господин ловец искам да кажа че г-н Баръмов беще там където трябва.Добре че има хора като Баръмов да пазят интересите на обикновения лобец.Хората от ДС не са продажници като съвремените демократи.
 • 5
  Др
  Драгоиновец
  1 -2
  19:43, 6 ное 2014
  Да е жив и здрав г-н БАРЪМОВ а тези които му завиждат да го духат.

Хороскоп за 25.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Търпеливо и без излишни емоции ще работите по задачите си, така, че в края на деня да останете доволни от свършеното. На своя страна ще имате подкрепата на хора, чиято дума се чува. Интересите ви ще бъдат защитени, но не очаквайте друг да мисли за тях, остават си изцяло ваша грижа.
25 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес е възможно да имате леки неприятности на работното място, които лесно можете да пренебрегнете с присъщото си спокойствие и положително настроение. Обърнете повече внимание на семейството си, което е вашата опора.
25 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Бъдете добронамерени и не търсете реванш от човек, отнесъл се пренебрежително към вас. Споделете от времето си с любимия ви човек. Настроението ви ще се подобри и ще се заредите позитивно. Явяващите се на изпити ще отбележат успехи, което ще ги накара да се почувстват доволни от себе си.
25 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
На работното място ще се отличавате с високата си компетентност и това ще ви издигне в йерархията. Притесненията ви, свързани с присъствието или отсъствието на определена тема в днешните преговори ще ви мобилизират да сте подготвени за всякаква развръзка, и с това ще спечелите.
25 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще работите по приключване на конкретни задачи и в тази връзка ще проявите по-голяма активност в работата си. Делово сътрудничество ще се задълбочи и превърне в ново приятелство. Каквото и настроение да ви носи това, не пренебрегвайте други хора, на които дължите много. Целите се в десятката, но има още какво да свършите.
25 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С рисковани действия се опитвате да постигнете нещо, което ви се изплъзва по друг начин. За предпочитане е обаче да бъдете по-търпеливи и по-склонни на отстъпки, когато става дума за сътрудничество. От това ще зависят успехите ви в близко бъдеще, затова не ги пренебрегвайте. Отношенията ви с привлекателна за вас личност може да прераснат в трайна връзка.
25 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Помислете за всичко, с което се ангажирате днес, за да си спестите главоболия и време. Безспорно ще се натоварите допълнително, но бързо ще свършите и ще останете доволни от постигнатото. Новото идва и ще промени нещата, които сами не сте осъзнали за грешни. Подгответе се.
25 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Самите вие днес ще се учудвате на невероятния късмет, които ви преследва. Ще се осъществи ваше отдавнашно желание, което косвено е свързано с работата ви. Финансовото ви състояние се стабилизира, не без помощта на близък човек. Удовлетворение ще ви донесе и факта, че съвет който сте дали на колега се оказва безпогрешно точен. Атмосферата у дома е приятна и благоприятства всякакви начинания от ваша страна.
25 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес са възможни конфликти с околните, така че овладейте агресивното си настроение и проявете повече търпение. Здравето няма да ви създава проблеми, и ще бъде добре, ако не приемате всяко неразположение за признак на болест. Съветите ви ще бъдат много полезни за ваш близък. Не го разочаровайте.
25 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
25 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще бъдете много заети както със служебни така и с лични дела, от които ще възникнат усложнения. Налага се да правите компромиси. Бъдете умерени в харченето, но вечерта може да си позволите по-комфортна обстановка.
25 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Амбицирани сте да покажете възможностите си на хората около вас. С лекота ще постигнете споразумение, от което впоследствие ще черпите дивиденти. Обърнете повече внимание на взаимоотношенията си в семейството и с приятелите си. Чувствате неудовлетворение от нечие поведение и това ви създава напрежение.
25 сеп 2020
Последни новини