Ловците са се прицелили в жълтите павета

Над 70 ловци от ЛРД „Марица“ се включиха в митинг-шествието, проведено на 31 октомври в центъра на село Хвойна Ако гласът им не бъде чут, те са готови да продължат с протестните си действия и дори да стигнат до жълтите павета.

Ловците са против промените, приети през 2009 година и не искат "олигарсите на заграждат огромни територии от държавната земя на България и да се разпореждат с тях като тяхна“. Те не искат и да бъдат постоянно наблюдавани с видеокамери в планините на България. Според новото законодателство, дивечът ще бъде заграден на определена територия и ловът ще става извън правилата. Те искат да бъде прекратена практиката на улавяне с капани на едър дивеч, вкарването и отстрелването му в заградените ловни площи в Държавните ловни стопанства и Дивечовъдните участъци, отдадени под аренда. Това ограничава естественото придвижване на животните – обясниха ловците -и затруднява преминаването на туристи и достъпа на земеделци до нивите им.

Мнозина от авджиите обвиниха олигарси и хора с големи финансови възможности, че на практика ловуват безнаказано, против всякакви морални и правни закони. Ловът се превръща в изтребване на дивеч, а това е неприсъщо на истинския ловец. Всеобщото мнение е, че промените в Закона за лова са корупционна схема по високите етажи на властта, за разграбването на горите и лишаването на ловците от лов!

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ло
    Ловец
    2 0
    14:42, 5 ное 2014
    Тези олигарси и неграмотните им подчинени развалиха качеството на дивата свиня като направиха крастоска с полудива свиня.
    Фазаните на Чекерица са като бройлери,можеш да ги ловуваш без куче
    и с прашка.
  • 2
    Ло
    Ловец
    1 -1
    14:59, 5 ное 2014
    Тези олигарси искат да ограждат гората в село Градина,това ловно стопанство ли е или зоологическа градина.
  • 3
    Lo
    Lovec
    2 -2
    07:12, 6 ное 2014
    А къде е оня изтъкнат партиен деятел и ловец Баръма,защо го няма на снимката и пак е в сянка? Нале той е председател на това дружество, не е ли правилно той да поведе хората и да е най отпред. Ех подла лисицо докога с тези номера на ДС, докога ??
    • 41
      414114
      2 -1
      09:05, 6 ное 2014
      Павета се целят в главите на ловците. Няма го защото сънува Буковското стопанство.
  • 4
    Др
    Драгоиновец
    1 -2
    19:35, 6 ное 2014
    На този господин ловец искам да кажа че г-н Баръмов беще там където трябва.Добре че има хора като Баръмов да пазят интересите на обикновения лобец.Хората от ДС не са продажници като съвремените демократи.
  • 5
    Др
    Драгоиновец
    1 -2
    19:43, 6 ное 2014
    Да е жив и здрав г-н БАРЪМОВ а тези които му завиждат да го духат.
Последни новини