В Кипър арестуваха трима българи заради заговор за убийство

Трима българи са арестувани при полицейска  акция в Кипър и обвинени в заговор за извършване на убийство, предаде БНР. 
Те са задържани със съдебно решение за 4 дни,  като в зависимост от хода на разследването се обсъжда тяхнотодепортиране.

С акцията в град Пафос кипърската полиция е предотвратила изпълнението на мокра поръчка  в последния момент. 
Тримата арестувани българи са на възраст 22, 26 и 35 години. По данни на Интерпол те са членове на престъпна организация, занимаваща се с незаконна дейност, и са попадали многократно в полезрението на полицейските органи в България за разпространение на наркотици, кражба и нападение.

Кипърската полиция смята, че тримата са били на острова за участие в престъпна дейност.

Те  са пристигнали в Кипър в четвъртък и са отседнали във вила в село Пея, близо до град Пафос. Местен жител е подал сигнал в полицията за съмнителни лица, които живеят в къщата без знанието на собственика.

„Смъртният" договор, чието изпълнение полицията успя да предотврати, включва тримата българи и двама британци. При последвалата проверка във вилния имот полицията е идентифицирала двамата британци, живеещи в Кипър, които са имали икономически спорове. Според единия от тях конкурентът му е наел тримата българи, за да го убият.

Тримата заподозрени са били изправени пред окръжния съд в град Пафос, който в събота е  наредил задържането им за 4 дни.

Според полицията, те отричат всякакво участие в случая и твърдят, че са на острова на почивка.

Срещу всичките пет лица е повдигнато обвинение за заговор за извършване на предумишлено убийство.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини