Мъж е в болница в Турция със съмнение за ебола

В турския град Кайсери е хоспитализиран 20-годишен африкански студент със симптоми, характерни за вируса на ебола, съобщи турският телевизионен канал НТВ.
Пациентът е пристигнал в Кайсери (Централна Турция) от Мали. Той е приет в болница в Кайсери с висока температура и повръщане. Пациентът е поставен под изолация, предаде БНР.

По-рано стана ясно, че Франция е приела за лечение служителка на агенция на ООН, заразена с ебола в Сиера Леоне.

Лицето, което работи в Сиера Леоне в борбата срещу ебола, било евакуирано със специален самолет, се посочва в комюнике на френското здравно министерство. Тя е настанена в изолирана стая при строги мерки за сигурност в болница близо до Париж. Няма други потвърдени случаи на ебола на френска територия, допълва здравното ведомство.

Подобрява се състоянието на американския лекар Крейг Спенсър, заразил се с ебола, докато лекувал пациенти в Гвинея, предаде Асошиейтед прес, цитирайки нюйоркската болница Белвю, където Спенсър бе докаран преди девет дни.

Използват се противовирусни препарати, оказали се ефикасни при лечението на пациентите в ебола в Атланта и Небраска.

Д-р Спенсър е единственият пациент с ебола в Ню Йорк. Заради неговия случай губернаторите на Ню Йорк и Ню Джърси наложиха 21-дневна карантина за всички медицински работници, връщащи се в САЩ от Западна Африка и изложени там на риск от заразяване с опасния вирус. Министърът на отбраната на САЩ Чък Хейгъл наложи карантина и на американските военнослужещи, връщащи се от Западна Африка.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини