14 °C

Как да станем радиоводещи ни посъветва Мишо Гръблев

В рамките на литературния месец ученици и граждани се срещнаха с Мишо Гръблев, радиоводещ, журналист, автор на книгата „Как да стана радиоводещ“. В  ритуалната зала беше и кметът Папазов, който се оказа един от честите гости в предаванията на Гръблев.

Радиоводещият беше представен от главния библиотекар Емилия Ангелова, а колежките ѝ от централната библиотека прочетоха откъси от книгата.

Мишо Гръблев попада в радиото воден от своето любопитство и късмета си още на 18 години. И още толкова се утвърждава като един от талантливите и добри журналисти и радиоводещи. Самият той прави разлика между двете професии, макар винаги да подчертава, че имат основания и тези, които не ги различават.

Мишо Гръблев започва като водещ в радио "Веселина" през 1996, а от 2000-а година е в Българско национално радио - Радио Пловдив. Автор е на ежедневното предаване "13-ият час", което води вече 13 години. През 2008-а година създава предаването "Клуб Неделя", в което през различните години преминават всички значими събития и представители на културния и публичен живот на града и страната. Мишо Гръблев е водещ и на предаванията "По първи петли" по програма "Хоризонт" и "Заедно след полунощ" по програма "Христо Ботев". Продуцент е в Радио Пловдив на "Развлекателни и нощни предавания". От две години Мишо Гръблев е и телевизионен водещ в националното предаване "Добро утро с БНТ 2".

Книгата му представлява едновременно сборник разкази, в които той е главен герой, защото всичко описано му се е случило и в същото време е кратко ръководство по журналистика. Основният лайтмотив на целия негов труд е – всеки може да бъде радиоводещ.

Пред учениците от двете гимназии в града сподели, че информираността и знанията са едно от най- важните качества, които трябва да притежава всеки тръгнал да превзема медийното пространство. Децата бяха любопитни да научат нещо повече за професията му – колко е трудно, с каква подготовка се става журналист, преследван ли е от фенове... Оказа се, че за всеки от въпросите той има подходяща случка – как се прави интервю с политик, как се справя с автоцнзурата...а пмного от случките са разказани в книгата му, отбелязани със „за моя сметка“.

Ако и вас ви интересуват отговорите на тези и други въпроси свързани с професията на радиоводещия, можете да си купите книгата на Мишо Гръблев. А все пак имате съмнения дали един радиоводещ е добър разказвач, ще ви бъде полезно да научите, че авторът е носител на наградата „Агоп Мелконян“ за фантастичен разказ през 2013 година, а през далечната 2001 е спечелил първа награда на конкурс на БНТ за кратък разказ.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Мо
  мохамед
  0 -5
  19:04, 31 окт 2014
  Журналеркее,а тоя разбра ли че ти пък си спечелила... Виж коментара

Хороскоп за 30.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се справите с хаоса край себе си, ако заложите на умението си да организирате и внасяте ред. С търпение и такт ще постигнете повече, отколкото с демонстрация на изключителността си. Денят е различен и интересен, а при желание може да го завършите в компанията на любим човек.
30 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ангажиментите днес ще ви потопят в динамиката на ежедневието. За да ви спори не допускайте някой да се намесва в делата ви. Дава ви се шанс да реализирате плановете си, не се колебайте да действате. Избягвайте конфликтите, особено с хора, с които сте свързани, било служебно или емоционално.
30 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Няма да ви липсват проблеми за решаване, но можете спокойно да се облегнете на едно сигурно рамо. Партньорът ви е до вас. Ще останете доволни от развитието на ваш страничен проект. Не пестете усилията си и скоро ще се радвате на добри резултати. Повече внимание отделете на здравето си.
30 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Решения, важни за бъдещите ви реализации ще ви накарат да потърсите мнения и се допитате до експерти в сферата, в която работите. Няма да ви липсват възможности, от вас зависи да ги оцените, като такива и да се възползвате от тях. Нечие присъствие ще ви въздейства романтично.
30 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Насочете част от енергията си към подобряването на отношенията с близък човек. Денят може да се окаже решаващ в тази посока. Непредвидени събития значително ще ви улеснят. Не придавайте толкова голямо значение на дреболиите. Ситуацията около вас е много благоприятна и просто трябва да се възползвате.
30 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще е изпълнен с емоции. В чудесно настроение сте и се раздавате изцяло, а това понякога е доста изтощително. Съветите ви ще бъдат от полза за ваш близък приятел. Сигурно ще съжалявате, ако пропуснете очертаващо се събиране. Среща с интригуваща личност ще ви вълнува вечерта.
30 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес предприемате реални стъпки към дейност, която ви привлича отдавна. Отдават ви се добри възможности, опитайте се да ги оползотворите без чужда помощ. Ще имате успех, ако продължите да работите по начина, по който сте работили досега. Ще останете доволни от предложението, което съвсем случайно получавате.
30 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Стойте далеч днес от дребни спорове, които само могат да ви развалят настроението. Денят е добър за вас, тъй като ще получите добри новини, които отдавна очаквате. За онези, които търсят работа, денят може да се окаже особено благоприятен. Насочете усилията си в правилната посока и доброто няма да закъснее.
30 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Теми, от които малко сте се интересували до днес ще привлекат вниманието ви. Деловите Стрелци да не приспиват бдителността към конкуренцията си, последните развития говорят за подценяването им, което не е препоръчително. Личност, която не спира да ви вълнува ще ви изненада приятно.
30 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят е подходящ за срещи, запознанства и развлечения. Привлечени сте от представител на противоположния пол и това ви изпълва с надежди. Отпуснете се и се забавлявайте. Решенията ви, отнасящи се до ваши проекти са на път да се реализират. Не бъдете прекалено мнителни, сами си пречите да бъдете обективни.
30 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Работата ви носи много предизвикателства днес и трябва да бъдете пределно концентрирани за да се справите с всичко, което ви предстои. Въпрос чието разрешаване отдавна отлагате, днес ще ви застави да се заемете по-сериозно с него. Моментът е много подходящ за уреждане на проблеми свързани с дома или семейството. Ще бъдете много улеснени в това отношение.
30 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Бъдете повече реалисти и не се оставяйте на емоциите да ви водят. С вътрешното си озарение ставате привлекателни за околните, а вие знаете как да използвате даденостите си. Възможни са разочарования поради разминаване на реалностите с мечтите ви. Трудът ви няма да остане неоценен, не се щадете.
30 сеп 2020
Последни новини