14 °C

Съветниците не обсъдиха оставката на председателя си

Общинските съветници отказаха да обсъждат оставката на своя председател Дечко Петков. Подадената докладна от групата на ГЕРБ остана без последствия в пленарна зала. Вчера, при обсъждане на дневния ред на редовната сесия, Петков обясни, че не е нарушил по никакъв начин правилника на ОбС и обвиненията на колегите му са безпочвени.

Те поискаха оставката му защото не им е предоставил доклад от Агенция „Държавна финансова инспекция“, уличаващ общинския кмет Ангел Папазов внеправомерни действия с общинския бюджет. Петков обясни, че д-р Катя Попова, все още в качеството си на общински съветник, е поискала доклада от него преди да го е получил. След като този документ все пак е стигнал до господин Председателя, той изпратил запитване до АДФИ може ли да го предостави на съветниците и дали докладът съдържа поверителна информация. Веднага след като е получил разрешение, докладът е даден на заинтересованите общински съветници. Извършената проверка е по сигнал на общинските съветници на ГЕРБ– каза г-н Петков - и би било съвсем естествено отговорът да бъде изпратен до тях, а не до мен. Аз самият съм учуден, че тази кореспонденция не е адресирана до тях. Още повече, че констатираните нарушения на кмета са вече санкционирани, той е понесъл наказание за тях и това е известно на всички.

След тези разяснения, д-рТодор Бобев поиска думата и предложи точката за оставката на старейшината да отпадне от дневния ред на сесията. Със 17 гласа „за“ това негово предложение беше прието. Против гласуваха тримата съветници на ГЕРБ.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (19)

 • 1
  1_
  1_1414390549
  12 -2
  19:41, 31 окт 2014
  За какво е било това запитване АДФИ ? С какво Петков е по-различен от останалите общински съветници? С нищо . Щом АДФИ са го изпратили до него значи материала е достъпен и за останалите още повече ,че може да се прочете и в нета. Проста имитиране на компетентност и разтягане във времето .Доклада е даден веднага след като са му поискали главата , а не след като му е дадено разрешение за нещо за което то не му е било необходимо.
 • 2
  То
  тонрежисьор
  4 0
  20:36, 31 окт 2014
  Музикалното оформление днес включва класическа музика! Приятно слушане на това зашеметяващо парче: "Star Wars - Imperial March YouTube
 • 3
  Ле
  леля дора
  11 0
  23:28, 31 окт 2014
  г-н Тонрежисьор песента, която подхожда за случая е "Панайри " на Лили Иванова
  • То
   тонрежисьор
   4 0
   23:34, 31 окт 2014
   Приемам критиката, малка корекция: "запис от рождения ден на Вежди Рашидов на 14 декември 1996г." Истински ще се забавлявате с това видео. Приятно гледане!
 • 4
  То
  тонрежисьор
  4 -3
  00:24, 1 ное 2014
  И за лека нощ: "Българи-Изгледайте Това Видео и се Замислете"
  • 12
   123456_1414821489
   5 0
   07:55, 1 ное 2014
   Направо в десятката - винаги и единствено е само ЛИЧНОТО ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНЕ. Но хората няма да ги търпят и няма да се примирят.
  • ВО
   в очакване наГодо
   2 -2
   08:10, 1 ное 2014
   Сериозно?! И кога да очакваме апокалипсиса?
 • 5
  Pa
  parv_net
  11 -8
  08:28, 1 ное 2014
  Ходя на сесии вече четвърта година. До сега там са идвали граждани само два -три пъти.КОгато се е обсъждал подлез под линията и когато се гласува оставката на д-р Маджаров. Не съм видяла някой да се интересува какво става в общински съвет, какви решения се взимат и по какъв начин. Затова лозунги от рода "Хората няма да ги търпят" са адски смешни. Още по- смешни са ми тези дето "сълзи леят цели литри", че всичко се решава на тъмно. Виж - друго си е докато си на топло у дома да хейтваш, скрит зад анонимността на интернет.
 • 6
  45
  456
  15 -1
  09:29, 1 ное 2014
  Кирякова е права. Не може глобални проблеми, касаещи Държавата, автоматично да се отнасят към общината. Общинският съвет е представен от изключително одухотворени и начетени лица. За измами дума не може да става, всичко е прозрачно. Самият факт, че целият град се събира на всяко едно публично събитие (панаирите например) означава, че липсват лишения сред гражданите. Бизнесът и работните места са стабилни, нашите деца са най-образовани, а болницата непрекъснато се подкрепя и за разлика от други общини като Девин, ние няма от какво да се оплачем. Над 90 милиона са усвоени по европейски програми и накъдето и да се обърнем се вижда положителната промяна в градската среда. А според мен реформите, за които постоянно се тръби (съдебна, пенсионна, здравеопазване), по-скоро ще ни навредят, отколкото да подобрят нещо в Първомай. Съгласна съм, че трябва да се спре с претенции от всякакъв характер. Слушайте г-жа Кирякова, тя от 4 години неотклонно следи събитията в града и най-добре знае кое е добро и кое не за всички нас.
  • Pa
   parv_net
   7 -9
   10:01, 1 ное 2014

   Аз не говоря, за да ме слушате. И сте смешни защото никой от вас не проявява интерес към технологията на взимане на решения, но после имте претенции... към мен. Аз няма да ви реша проблемите независимо дали пишете тук или не. И понеже очевидно ти е трудно четнето с разбиране, ще го кажа в прав текс: не вярвам някой от вас да направи нещо повече от това да плюе по мой адрес или по адрес на общинските съветници. За 4 години не видях някаква активност, за да повярвам, че хората "няма да ги търпят и няма да се примирят". Не че не ми се иска, но сте твърде мързеливи, твърде примирени, твърде страхливи. Не забраяйте да си движите пръстите по клавиатурата, иначе може да се схванете.  • Мо
   мохамед
   4 -1
   21:44, 1 ное 2014
   фундаментален катаклизъм в глава с № 456,съпътстващ с деменция!!! А за ЖУРНАЛЕРИЩЕТО |don't wanna talk.A big thing or a small,the winner takes it all !!!!!!
  • 45
   456
   0 -3
   22:33, 1 ное 2014
   мохамеде, ша ти го река разбираемо: You haven't understood what I said. But I'm sure you'll be more careful in the future. I believe in your great potential. Bye for now!
  • До
   до първ.нет
   1 -1
   12:07, 2 ное 2014
   Не е вярно, че не сме направили нищо. На изборите се видя кого искаме и кого не. След една година,като резултат на нашата активност, сниманите няма да са тези.
  • Pa
   parv_net
   5 -2
   13:21, 2 ное 2014
   Дрън - дрън.Показали сте, че е по- лесно да се гласува с 9/9 отколкото с 14/2. Ако не бяха тези над 500 невалидни бюлетини резултатът между Попова и кмета щеше да е приблизително равен. И революциите не се правят по време на избори, а въпреки изборите. Както казах - по-лесно е да ме обвинявае мен, да ми слагате минусчета и да си седите пред компютрите отколкото да направите нещо реално. Не сме народ, а ... това не съм го казала аз. Ако го нямаше това място, на което да си изливате революционните идеи нямаше да знаете кой е председател на общински съвет, нямаше да знаете изобщо кой какво гласува и изобщо щяхте да си живуркате по същия начин....
 • 7
  1_
  1_1414390551
  5 -1
  13:50, 1 ное 2014
  Какъв бе смисъла, ако не някой да договори нови благинки за себе си,с нескопосания опит да извива ръце! Отчайваща политика - дребни страсти - дребни идеали.Непоклатимо статукво и никаква светлина в тунела.Жалки ,зависими управници.
 • 8
  На
  Найдьо
  6 -2
  22:11, 1 ное 2014
  То остана ли някой, дето да прояви активност. Младите забегнаха на запад, дъртите-я на горе, я на долу. Тези на средна възрат или не могат да изтрезнеят за да помислят, или са на апчета и си броят дните. Гробищата се разрастнаха, та чак града надминаха. Вчера си мислех: хубаво, да ги сменим тия, ама с кой. Пък и кой да го направи, като наляво-надясно се мотаят или ц*****, или склерози. Едните си чакат кебапчетата, а при другите няма никой "горе". Както е тръгнала, догодина на изборите дори и тез от снимката ще минават за интелигенция. Истината е, че одъртяваме и работата отива на зле.
  • Га
   Гайдоьо
   2 -1
   08:14, 2 ное 2014
   Ава Найдьо преди 25 лета да не би да беше стар и изкуфял ти и другите идиете та нищо не направихте. Нали въ знам как се омилквахте всички около властимащите някои намазаха други като тебе найдьо май не и сега кряскате. Никога никой нищо не е искал да промени защото всички сте креатури на комунизма. Сега като видяхте че грохнахте и се насирате в гащите взехте да ми говорите за младите и старите. България найдьо този път няма да пребъде щото комунисти като вас я съсипаха накрая от първомай и държавата ще останат само гробищата. Вместо едно време да сте мислили с тъпите кратуни сега се опитвате с изкуфелите, не става така найдьо затова всички рано или късно ще идем в гробето и никой няма да остане след нас и тебе найдьо ще изберем за кмет там.
 • 9
  На
  Найдьо
  4 0
  18:18, 2 ное 2014
  Тъй Гайдьо, тъй. Само за погребване народ останхме. Мерси ти за това да мъ прайте кмет след като съ спомина. Демагогия му викат. Те кат въ офъкат червиите, ша бъдете един електорат - дамо кокале. За нищо няма да ставате. Ам да земем да дадем пример на паромайци. Тия дето съ на фотото начи, да ги остаим да управляват до към 70-80 години, докато почнат да съ осират, па и след това. Да извъртим една пенсионна реформа. Да съ присъединят и другите видни хора, Теодорка да каже, тя постоянно ги снима. Бе не са много стока, те и ся съ осират, ама то само пенсии и цигане, сред тях са направо гении.
 • 10
  Lo
  Lovec
  0 0
  07:29, 6 ное 2014
  Ми кат го свалят този платен безделник агент Гошо,кво ша прай и морковите му не станаха като лука, кво ша го праи Даци пак трябва да го рани.

Хороскоп за 28.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще се наложи да проявявате съобразителност и достатъчно комбинативност, за да постигнете целите си. Вие сте чаровни и привлекателни, и в определени моменти можете да разчитате и на това. Може би трябва да промените част от стратегията си по отношение на дадена личност, за да привлечете интереса й.
28 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не си пилейте силите и енергията в неясни и мъгляви възможности. Насочете вниманието си към важните моменти от дейността си. Работата ви с документи изисква повишено внимание, но ще ви осигури добри резултати във финансовата сфера. Ще ви занимават проблемите на близките ви и с подкрепата си ще им бъдете полезни.
28 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не се притеснявайте за времето си днес, ще ви стигне за всичко, което планирате. За сметка на заетостта си ще повишите финансите, бъдете доволни и не проявявайте излишно капризите си. Прибързаните решения не са препоръчителни, с тях рискувате да сгрешите. Бъдете толерантни към онези, които понасят обратите в настроенията ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако изпитате затруднения в работата си не се притеснявайте да потърсите подкрепа. Новини и предложения за нова работа ще зарадват други от вас. Достатъчно време сте посветили на конкретна задача, за да се отказвате от нея вече накрая й. Ще обновите връзката си с интимния ви партньор, преоткривайки в него нови качества.
28 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще срещнете добър прием днес сред колеги и клиенти. На предложенията ви ще се погледне благосклонно, предвид доказани качества и успехи. Самочувствието ви ще се подхранва и от споделените с партньора ви чувства. Връзката ви е силна и стимул за развитието ви. Ако търсите работа ще получите интересно предложение.
28 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Прибързаните решения днес едва ли ще са най-удачното средство за действие. Нужна ви е по-дълготрайна стратегия, съгласувана с екипа ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
28 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще ви се наложи да направите важен избор. Имате възможност да решите важен за вас въпрос, затова не отлагайте. Колкото по-бързо това стане факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си. Не прибързвайте с изводите относно дадено събитие.
28 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Работейки с желание и хъс за победа, ще имате отлични резултати. В тази връзка ще се постараете да приобщите към идеите си и други, като ги насърчите да се включат и покажат уменията си. Някои от вас ще поставят началото на нова дейност. Дайте си и почивка, имате нужда от нея.
28 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Недоразуменията на работното място все повече ви отегчават и след последните събития ще започнете да мислите за промяна. Неудовлетвореността ви ще е подсилена и от странични фактори, подканящи ви недвусмислено към действия. Преди да вземете окончателно решение се посъветвайте с най-близките си хора.
28 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да успеете при заплетена ситуация се въоръжете с търпение и вложете повече усилия. Ще се справите, но за в бъдеще бъдете толерантни към колегите и партньорите, а също и към по-младите. Ще се изнервите от разногласията в интимните отношения, но може би така узрявате и двамата. Или пък ще стигнете до извода, че противоречията са преодолими.
28 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Изключително толерантни сте с хората около вас. От това само можете да спечелите. Здравословното ви състояние е добро и не бива да се тревожите за дреболии. Помислете как можете да повишите тонуса си. Очаква ви интересна среща с човек, към когото отдавна се стремите. Имате късмет.
28 сеп 2020
Последни новини