В спортни битки отбелязаха Деня на народните будители

В последния ден преди есенната почивка, учениците от ОУ „Св.св. Кирил и Методий” се срещнха вместо в клас, на спортната площадка и се надпреарваха в различни спортни дициплини. Празника посветиха на Деня на народните будители – 1 ноември. Дъждът малко обърка плановте им, но не попречи  на тези които обичат битките на бързите, смелите и сръчните.

Директорът Елена Добрева откри събитието с приветствие към всички и отличи  Елис Расимова. Най - добрата състезателка по приложно колоездене беше част от националния отбор на България, който взе участие в Европейскто първенство, проведено в Лилехамер, Норвегия. Преди месец Елис стана ІІІ-та и в комплексното класиране при момичетата на  републиканското състезание по приложно колоездене.Тя получи бурни аплодисменти от съучениците си когато представи завоюваните медали, грамоти и отличия.

Началото на състезанието беше обявено от главен учител Минко Павлов - основен органзатор на спортния празник. Много емоции предизвикаха срещите по народна топка между отборите, съставени от ученици от ІІ до ІV клас. След оспорвани двубои, победител стана отбор "Марица". Много драма имаше и в състезанието по волейбол. Първият отбор на IVa клас извоюва и първото място.

Най-голям интерес предизвика демонстративното състезание по приложно колоездене. Първо място заеха Йордана Тошева от ІV-а клас и Йоана Георгиева от VІ-а клас.

Адреналинът и движението освежиха учители и ученици, заредиха ги положително и те си обещаха по- често да се събират на спортни събития.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ап
    Апостол Славчев
    2 0
    20:12, 30 окт 2014
    В очакване общината да съдейства за презентиране на програмата на IAAF за детска лека атлетика.
  • 2
    13
    13133
    1 -1
    10:04, 1 ное 2014
    Имам чувството,че учителя на снимката от тези програми,не може да си гледа работата ,за която е назначен!
Последни новини