Пенсионери се женят по сметка заради помощи и наследство

Пенсионери се женят и развеждат, за да може да вземат наследствена пенсия, помощи или просто, за да съберат скромните си пари за старост. Това показва проверка на „Телеграф“. Тенденцията е потвърдена и от Саша Габровска, директор на Столичен дом за радостни обреди.
„Женят се първо, за да може след смъртта на единия, другият да вземе вдовишка пенсия. Второ – за да съберат малкото си пари и за могат да преживяват. Това стана след идването на демокрацията, когато съобщиха че ще се вземат допълнително пари при починал съпруг“, казва Саша Габровска.

„Истина е, въпреки че хората сигурно ще се обидят.то просто е жалко – пълна трагедия.хората ги е срам, притесняват се и само подписват – без ритуал“, допълва тя.

Данните на НСИ сочат, че през 2013 г. браковете, които са сключили жените над 60 години, са 288, като 251 са били с господа също над 60 години. 29 са сключени между 50 и 59, 7 мъже между 40 и 49 и само при един от случаите младоженецът е бил между 35 и 39 години. Разводите в тази възрастова група са 323, като отново най-много – 284, са с мъже над 60 години.

Източник: http://www.novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини