19 °C

Раздадоха помощите на първокласниците, събират молби за отопление

Приключи раздаването на помощи за семействата на най – малките ученици. 205 от постъпилите в училище тази учебна година 253 първокласници получиха по 250 лв. Няма деца, на които им е отказано подпомагане по една или друга причина. Всички подали документи са отговарял на изискванията -доход до 350 лв на член от семейството и представяне на бележка, че детето посещава училище.

Стряскащ е големият процент семейства на първокласници, които се нуждаят от социални помощи – 82%. Тревожен е големият брой деца, които имат нужда от финансова подкрепа. 205 ученици формират между 10 и 12 паралелки – колкото едно нормално училище.

В същото време продължава приемът на молби за помощи за отопление. Крайният срок е 31 октомври, а до момента са постъпили 1175 заявления. В молба-декларацията задължително трябва да се посочи видът на ползваното гориво - парно, електроенергия, твърдо гориво или природен газ. Хората, които се отопляват с ток или природен газ, ще получат помощта в пари.

Междувременно стана ясно, че предстои да бъде обсъдено и гласувано изменение на Наредбата на условията и реда за отпускане на целева помощ за отопление и целевата помощ за отопление да се увеличи от 65,72 лева на 72,20 лева месечно и да стане 361 лева за целия сезон от 1 ноември до 31 март. Промените се налагат заради променената цена на тока.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Бъ
  Българофил
  7 0
  20:44, 17 окт 2014
  Срамота и демагогия!Думи нямам.Моркова и тоягата.На тия деца родителите са 95% млади хора.Във възраст в която камък да стиснат вода пуска.Но получават за труда си жълти стотинки.А една част изобщо нямат работа.И после ще ви даваме помощи.Ама така ще да е.Щом сме овце ,навеждаме глави и чакаме подаяния така ще е.Не ви ли омръзна това мили хора.Защо го позволяваме повече това?Трябва ли да се махаме всички от държавата?Или това може би е целта?
 • 2
  Та
  Таня
  5 0
  12:17, 18 окт 2014
  Стига вече с тези помощи!!! Стига сме ги "интегрирали", сякаш не са родени ТУК, а са някакви бежанци! Ефектът с помощите е отвратителен - нагли, безотговорни.... Само погледнете какво става по училищата... и след години това нещо ще ни "управлява", "учи", "лекува"... Бог да ни е на помощ!

Хороскоп за 19.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Споделете опита си с човека, който търси подкрепата ви. Можете да го насочите към него, използвайки дарбите и желанието му да се развива. Право на личен избор и свободна воля има всеки, но и очевидните неща са факт. Романтично увлечение ще ви направи особено чувствителни към всичко, свързано с новата ви любов.
19 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Успешно и за сетен път ще докажете и на себе си и на околните, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Звездите ви предупреждават, ако ще пътувате да бъдете изключително внимателни при шофиране. Възприемчивостта ви е засилена, за това смело може да се впуснете в дебрите на науката.
19 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би мнозина от вас имат да довършват доста задачи от седмицата, но денят не е много подходящ за целта. Просто колкото и да се стараете едва ли ще се получи нещо толкова добро, че да ви удволетвори. Не хабете време и нерви в напразно упорстване, а се заемете с нещо което наистина ви се отдава днес. Почивайте си на воля, всичко може да почака.
19 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Прекарайте деня в къщи. Вземете мерки за здравето си. За да си починете от напрежението може да се занимавате с духовни практики. Бъдете внимателни в отношенията с близките.
19 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днешният ден е сравнително успешен за вас. От вас зависи дали ще съумеете да използвате възможностите, които се откриват пред вас. Въздържайте се от необмислени ходове и не се доверявайте на непроверена информация.
19 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Чувствате прекалено много препятствия за изпълнението на плановете ви, но тревогите ви са неоснователни. Нещата постепенно ще се наредят, стига да не прибързвате. И вместо да страдате по-добре е да се замислите къде имате пропуски, и да работите върху тях. Свежите идеи, от които се нуждаете ще почерпите от емоционалната си връзка.
19 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Дайте предпочитания на по-приятни занимания и ще успеете да се освободите от натоварващи мисли. Ще възобновите силите си, грижейки се за здравето и духовната си пробуда. Спортът или физическата работа ще възвърнат добрата ви форма и ще повишат тонуса ви. Вълнуваща среща с човек от миналото.
19 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят е подходящ за работи, имащи отношение към огъня и желязото, за работа със земята. Не е време днес да пътувате и ако може го отложете.Не правете огромни жертви, само и само да постигнете целта си. Скоро ще разберете, че е било безсмислено. За хората на науката денят носи много потенциални възможности за открития. Обърнете внимание на здравето си и по специално на сърцето и крайниците. Използвайте възстановителни масажи.
19 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не харчете излишно, скоро може да имате нужда от повече пари. Настроението ви е добро и с каквото и да се захванете ще го свършите. Единствено проблеми със здравето могат да създадат притеснения на някои от вас. Не правете нищо на инат, станете по-добронамерени в отношенията си и ще почувствате облекчение.
19 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поспрете забързаният си ход днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е нещо, което сами ще решите. Близък човек има нужда от съвета ви. Не натрапвайте мнението си обаче.
19 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете се на личните си занимания и се изключете от външния свят. Но, освен това желаете да вземете и максималното от всичко друго. Сега може, и дано то ви направи щастливи. Пазете се от недоброжелатели, които искат да ви оплетат в интригите си. Здравословните проблеми ще се задълбочават.
19 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
19 сеп 2020
Последни новини