Раздадоха помощите на първокласниците, събират молби за отопление

Приключи раздаването на помощи за семействата на най – малките ученици. 205 от постъпилите в училище тази учебна година 253 първокласници получиха по 250 лв. Няма деца, на които им е отказано подпомагане по една или друга причина. Всички подали документи са отговарял на изискванията -доход до 350 лв на член от семейството и представяне на бележка, че детето посещава училище.

Стряскащ е големият процент семейства на първокласници, които се нуждаят от социални помощи – 82%. Тревожен е големият брой деца, които имат нужда от финансова подкрепа. 205 ученици формират между 10 и 12 паралелки – колкото едно нормално училище.

В същото време продължава приемът на молби за помощи за отопление. Крайният срок е 31 октомври, а до момента са постъпили 1175 заявления. В молба-декларацията задължително трябва да се посочи видът на ползваното гориво - парно, електроенергия, твърдо гориво или природен газ. Хората, които се отопляват с ток или природен газ, ще получат помощта в пари.

Междувременно стана ясно, че предстои да бъде обсъдено и гласувано изменение на Наредбата на условията и реда за отпускане на целева помощ за отопление и целевата помощ за отопление да се увеличи от 65,72 лева на 72,20 лева месечно и да стане 361 лева за целия сезон от 1 ноември до 31 март. Промените се налагат заради променената цена на тока.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Бъ
    Българофил
    7 0
    20:44, 17 окт 2014
    Срамота и демагогия!Думи нямам.Моркова и тоягата.На тия деца родителите са 95% млади хора.Във възраст в която камък да стиснат вода пуска.Но получават за труда си жълти стотинки.А една част изобщо нямат работа.И после ще ви даваме помощи.Ама така ще да е.Щом сме овце ,навеждаме глави и чакаме подаяния така ще е.Не ви ли омръзна това мили хора.Защо го позволяваме повече това?Трябва ли да се махаме всички от държавата?Или това може би е целта?
  • 2
    Та
    Таня
    5 0
    12:17, 18 окт 2014
    Стига вече с тези помощи!!! Стига сме ги "интегрирали", сякаш не са родени ТУК, а са някакви бежанци! Ефектът с помощите е отвратителен - нагли, безотговорни.... Само погледнете какво става по училищата... и след години това нещо ще ни "управлява", "учи", "лекува"... Бог да ни е на помощ!
Последни новини