С "Пук" на Валери Петров кърджалийските кукли откриват сезона

Новият творчески сезон театър "Димитър Димов" със сцена "Кадрие Лятифова" в Кърджали започва с възраждане на Куклената формация, в чиито състав се включват четирима студенти от НАТФИЗ от класа на проф. Румен Рачев. "Първият спектакъл, в които ще ги видим след месец, е "Пук" на Валери Петров", съобщи директорът на трупата Димо Димов.
"Идваме с надежда, работили сме заедно през последните няколко години. Смятаме, че всеки град трябва да има Куклен театър", споделиха Светослав, Вероника, Ангелина и Елица. През седмицата на общо събрание младите актьори са представени официално на колектива.
Куклената театрална формация в Кърджали има над 50-годишна история, в момента доайен на състава е Борислав Христов, които не скри задоволството си от новото попълнение. Той припомни, че кърджалииските кукли имат седем награди от национални и международни куклени фестивали.
Репетициите за първия премиерен спектакъл започват на 15 октомври. Постановката е на режисьора Валентин Владимиров. В памет на Валери Петров поставяме "Пук" - най-доброто българс¬ко заглавие за куклен театър.
През новия сезон в репертоара на драмата ще присъстват заглавия от българската и световна драматургия - "Българи от старо време" и "Без зестра", съобщи Димо Димов.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини