Румен Зидаров се раздаде и завоюва бронз на "Съединение"

Румен Зидаров между Божидар Вергов и Бойчо Стайков

Румен Зидаров завърши трети в своята възрастова група на международния мемориален крос „Съединение“. Освен него, дистанцията от 22 км пробягаха още четирима първомайци Бойчо Стайков, Божидар Вергов, Димитър Царев станал 6-ти при младежите и ветеранът инж. Митко Митев.  69-годишният атлет остана на един дъх разстояние от третия в неговата група. Той беше избран измежду всички ветерани да поднесе венец пред паметника на участниците в Съединението на България. Над 170 маратонци стартираха в надпреварата в Деня на Съединението. Стартът беше даден в град Съединение, а повечето състезатели успешно финишираха в Пловдив. В маратона се включиха ентусиасти от 9 държави.  

Румен Зидаров за пръв път участва на цялата дистанция. Той изстрада този медал– разказва за него инж. Митев – така се раздаде, че едва успя да събери сили да се качи на почетната стълбичка.

Конкуренцията в този маратон е убийствена. Участват наравно професионалисти и любители. Победител за четвърта поредна година стана Йоло Николов от Мездра. Тази година той постави нов рекорд от един час, 15 минути и 50 секунди, за които успя да пробяга 22 км. Той е професионален атлет и участва в маратона за седми път. При жените Милица Мирчева от Добрич успя да пробяга разстоянието за един час, 25 минути и 40 секунди. Това също е рекорд на „Съединение“.

инж. Митко Митев

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    34
    345
    0 0
    14:29, 8 сеп 2014
    Каква е разликата между аматьор и любител?
    • Pa
      parv_net
      3 -1
      18:20, 8 сеп 2014
      :) едното е на български
  • 2
    53
    53012
    3 -1
    15:01, 8 сеп 2014
    Румен Зидаров е бягал толкова бързо, че маратонките му са изгорели по пътя, иначе нямаше да е само по чорапи на последната снимка!
  • 3
    Бе
    бегач на къси разтояния
    4 -1
    17:48, 8 сеп 2014
    Евала на нашите атлети.
    Машини са. 22 км си е сериозна дистанция. Мен до 4-тия етаж ме мързи да се кача, какво да говорим за 22 км :)
    И по повод изгорелите маратонки на Румбата - Румба другия път с Адидас(ама не от димитровградския пазар) иначе пак снимките след маратона ще са по чорапи :)))
  • 4
    00
    001
    1 0
    21:37, 14 сеп 2014
    Чета ви и ви се чудя...уместно е да пишете"честито",а не глупости...по повод-маратонките и димитровградския пазар-тук не е мястото да си избиваш комплексите!Тъпо е или може би не схващаш мисълта???Имате право да се изказвате само ,когато избягате разстоянието...Нито сте на нивото ,нито сигурно на годините на Румен Зидаров!!!Такива хорица като вас има много...за жалост!
    Честито на победителите!
    Специални аплодисменти за машината-Румен Зидаров!!!
Последни новини