Партиите се разбраха за своите членове в избирателните комисии

Консултации за сформиране на секционни избирателни комисии се проведоха днес в Общината

297 членове ще има ГЕРБ в секционните избирателни комисии /СИК/ в Община Димитровград, които ще се сформират за изборите на 5 октомври.

Коалиция за България ще разполага с 263 представители, ДПС ще има 114, а Атака - 66 свои членове, стана ясно на проведените днес консултации в Община Димитровград.

На тях присъстваха и хора на новосформираната коалиция между ВМРО и България без цензура /ББЦ/, както и представители на Реформаторския блок. Двете формации ще имат по 15 свои хора в комисиите.

Местата са изчислени по сложна методика и съобразени с промените в Изборния закон, коментира секретарят в администрацията Венета Стоименова.

На предстоящия парламентарен вот в Общината ще има 92 избирателни секции, с една повече от миналите избори. Нова е тази в дома за стари хора "Калина", подчерта кметът Иво Димов, който присъства на консултациите.

Градоначалникът призова партиите да внесат своите депозити, касаещи разлепването на агитационни материали в месеца преди изборите. Според направените промени, в началото на предизборната кампания участниците в нея трябва да внесат в касата в Общината 1 000 лв. Те ще им бъдат върнати, когато почистят плакатите си, което е в срок до 7 дни от края на изборите.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини