Изселниците ни гласуват за Ердоган

 Изселниците ни в Турция масово гласуват за Ердоган, защото смятат досегашния министър-председател за единствен достоен за нов президент на страната, където днес се провеждат първите преки президентски избори от 1923 година. За българските изселници проведените от него икономически реформи в последните 12 години, са допринесли много за възхода на Турция, предаде кореспондентът на БНР.
Основният опонент на Ердоган за поста президент на Турция е кандидатът на 7 опозиционни партии Екмеледин Исханоглу обяви предизборната кампания за нечестна и призова мълчаливите маси да се надигнат и да гласуват за него. Той каза, че е важно изборите да бъдат прозрачни и честни, защото това би довело до голяма криза в демократичното развитие на Турция.

От своя страна председателят на турския парламент Джемил Чичек, който е много близък до премиера Ердоган, предложи, който и да бъде избран за президент, да бъде признат от всички в духа на демократичните ценности. Чичек се обяви против евентуални протести и спорове след президентските избори в Турция.

Източник: http://novini.dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини