Реформаторите поискаха служебен кабинет от 6 юли

Петър Москов: Липсата на конкретна дата за оставка на кабинета генерира недоверие

Реформаторите искат още днес оставка на кабинета и мораториум върху големите обществени поръчки и концесии.
"Десните" предлагат няколко стъпки за бързо връщане на общественото доверие в институциите, обяви на пресконференция зам.-председателят на ДСБ Петър Москов.

Освен спешна оставка на правителството, т.нар. конституционна рулетка по връчване и връщане на трите мандата от парламентарните сили да стане до края на седмицата, което било напълно възможно.
Следващата крачка е на 6 юли служебен кабинет, разпускане на Народното събрание на 6 август и предсрочни избори на 5 октомври.

Липсата на конкретна дата за оставка на сегашния Министерски съвет генерира недоверие в момента, подчерта Москов.

РБ смятат, че държавният глава е изпълнил много добре задачата си и всички институции са застанали на единна позиция - няма причини за банкова паника, финансовата стабилност и вложенията са гарантирани и държавата застава зад това решение.

Очакванията на "десните" за служебното правителство са, че то веднага може да получи нов кредит на доверие от международните финансови пазари и европейски партньори, а това, на свой ред да доведе до размразяване на спрените еврофондове.

Според партиите в реформаторското обединение, на служебното правителство ще се падне и задачата да номинира следващия български еврокомисар. Около кандидатурата трябва да има широко политическо съгласие. Блокът е готов да застане зад Меглена Кунева.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини