Отвориха офертите по проектите на "Развитие на регионите"

Приключи приемът на документите по двете обществени поръчки на общината за реализиране на проектите, финансирани от програмата „Растеж и устойчиво развитие на регионите“ и вече са известни фирмите и техните ценови оферти, участващи в конкурсите.

Едната от поръчките е за  избор на изпълнител за извършване на реконструкция и рехабилитация на част от уличната мрежа в гр. Първомай". Кандидатът за нея е само един „Пътища- Пловдив“ – АД. Поръчката включва реконструкция и рехабилитация на 6 улици в Първомай с обща дължина 2 488,90 метра: "Орфей", "Сливница", "Братя Миладинови-юг", "Димитър Благоев", "Кочо Честименски" и "Рожен". Предвижда се премахване на съществуваща асфалтова настилка, полагане на нов асфалт и изравняване на шахтите с настилката.

Три фирми са заявили участие в конкурса за избор на изпълнител на проекта  за промяна предназначението на неврологично отделение в  дом за стари хора. Сграда е с капацитет 28 стари хора, от които двама инвалиди, разпределени в 14 двойни стаи. Дейностите включват събаряне и изграждане на стени и конструктивни елементи; довършителни работи, подмяна на дограма; изграждане на водопроводна и канализационна система; изграждане на силно и слабо токови, отоплителна и вентилационна системи; както и система за известяване при пожар.

Прогнозната цена на двата проекта общо е около 751240 без ДДС, а отпуснатите от програмата средства са 901 500лв.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини