10 обещаващи туристически дестинации

1. Намибия. Флората и фауната са впечатляващи. Страната се отличава с колониална архитектура, неописуемо красиви пейзажи с планини и пустини. Може да се каже, че е една от най-живописните в света. Освен това се сдобива с все по-добра репутация на световната туристическа арена, където повече и повече хора я смятат за едно от най-интересните за посещение места в Африка.

Вместо да се борите с тълпите в Париж или Рим, по-добре се отправете към различни и не по-малко красиви туристически дестинации като Черна гора - едно от най-страхотните места за посещение през следващите 10 години.

Това съветват авторите на Business Insider. Те представят топ 10 на страните с туристическо бъдеще до 2024 г., които по тяхно мнение и по преценка на сайта Love Home Swap, ще бъдат най-интересни в идните години.

Класирането е дело на Love Home Swap, чиито автори го съставят като сравняват икономически данни на държавите и вземат предвид като специален фактор изгледите за растеж на БВП годишно както от туризъм, така и от други сектори. Прогнозата е съставена на базата на информация от Световния съвет за туризъм и пътуване (WTTC).

Някои от дестинациите в списъка понастоящем са горещи туристически точки. Други, според авторите, тепърва ще набират сила на глобалния туристически пазар.

Ето как изглежда класацията.

2. Черна гора. Красивите плажове, очарователните градчета, древната архитектура, зелените планини привличат младото поколение пътуващи европейци, азиатци и американци, забравили за времената на войната в бивша Югославия.
3. Замбия. Тя е една от най-мирните страни в Централна Африка. Примамва туристите не само с неповторими атракции като водопада Виктория и националния природен парк „Зембези“, но и с подобрена инфраструктура и туристичско обслужавне.
4. Ангола. Нейните красиви природни паркове, изпълнени с диви животни, предлагат интересно изживяване. Въпреки това трябва да се има предвид, че централноафриканската нация все още се възстановява от война и се бори с обширна бедност и корупция.
5. Китай. Най-бързо растящата икономика в света подобрява материалния статус на многомилионното си население и инвестира засилено в пътища, нови хотелски комплекси, разнообразни ресторанти, музеи, атракции. През 2013 г. са я посетили над 129 милиона души.
6. Габон. Тази централноафриканска страна е безопасна и има невероятна дива природа. Туристическата инфраструктура в нея все още не е изградена, но се подобрява.
7. Мианмар. След десетилетия на изолация страната се стабилизира и се открива към света. Подходяща е за туристи с авантюристичен дух, за които лошата инфраструктура не е проблем.
8. Камбоджа. Най-сетне тя излиза от сянката на комунистическата партия Червените кхмери и става стабилна, подходяща за туризъм държава. Комплексът от древни храмове Ангкор Ват, разположен в джунглата, е едно от най-атрактивните места на територията й. Той е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО.
9. Тайланд. Тя се утвърждава като водеща туристическа дестинация. През 2013 г. Бакок бе най-посещавания от туристи град в света – рекордните 27 милиона души го kdleijrnd. Въпреки че в момента Тайланд се управлява от военна хунта, има какво да предложи на гостите си.
10. Кабо Верде. Разположена на западния бряг на Африка, тази островна държава често е наричана "африканските Кариби", заради планинския й пейзаж, разкошните плажове и бистрата морска вода. В последните години икономиката й се стабилизира.
Източник: http://www.manager.bg/

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини