Хасково получи лиценз за „А“ група /обновена/

Футболният отбор на Хасково ще играе в „ А“ групата. Добрата новина е получена по жицата, потвърди Митко Ламбов, член на УС на ФК“ Хасково 2009“. Той е говорил по телефона с шефа на Лицензионната комисия към БФС Красин Кръстев.

Нямаме имейл, все още не съм видял нищо черно на бяло“, коментира в същото време друг от УС на хасковския тим Красен Ангелов, който прозвуча така, сякаш не бърза все още да се зарадва.

Новината потвърди лично за Haskovo.net шефътна Лицензионната комисия Красин Кръстев, след срещата в БФС в късния следобед. 

"Получаването на лиценз е в две процедури и няма нищо страшно, ако при първата комисия такъв е отказан. Колегите, които са правили първата проверка, дадоха лоша атестация, но след като бяха дадени съответните предписания и видяхме, че по тях се работи, че има воля нещата  да се случат, обратът вече е налице", заяви Кръстев за haskovo.net

Той обаче отново напомни, че има много примери, в които отбор, който не е готов за "А" групата технически и финансово, заиграва в нея и после много бързо залязва. "Сега от ръководството да се стегнат, да се направи и стадионът бързо, така че тимът на Хасково да е готов да играе първите си домакински мачове на собствен терен", посъветва Кръстев. Той не скри, че освен от скоростната работа както по решаването на проблемите със стадиона и необходимите по изискване прилежащи терени, от БФС били силно впечатлени и от реакцията на тема футбол  на обществеността в Хасково. По думите му ентусиазмът на феновете също наклонил везните в полза на даването на лиценза. "Едно от най-хубавите неща, които се случват в спортно Хасково в момента е и фактът, че започнаха да правят стадиона, а когато къщичката е стегната, нещата започват  да се случват. Не трябва обаче никой да не забравя, че едно е " А", а съвсем друго "Б" групата", подчерта още Кръстев.

Освен отбора на Хасково, днес лиценз е получил и другият тим с отказ от предишната сесия на Лицензионната комисия.  На поправителния БФС даде шанс за елита и на "Марек" -Дупница. 

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини