ГЕРБ: Има заплаха за сигурността заради ”Южен поток”

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че има пряка заплаха за националната сигурност с действията на сегашното правителство по проекта "Южен поток".
От една страна ще има наказателна процедура срещу България, от друга - арбитраж, където също ще има и финансови последствия за българската държава, каза Цветанов.

От ГЕРБ ще искат изслушване на премиера Пламен Орешарски и на министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

"Орешарски казва едно, Стойнев казва друго", коментира Цветанов.

След като премиерът Пламен Орешарски обяви, че разпоредил спиране на процедурата за "Южен поток", докато не се синхронизира с Брюксел, енергийният министър Драгомир Стойнев каза, че "Южен поток" е необратим европейски проект и въпросът при него е не дали ще се строи, а как".

В зависимост от информацията, представена от тях двамата, от ГЕРБ ще преценят дали евентуално ще искат изслушване на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев и на председателя на ДАНС Владимир Писанчев.

Превръщаме страната си в страна, която бива цитирана навсякъде по света за това, че се отдалечаваме от евроатлантическата ценност, за държава, която е декларирала и се е старала да отстоява през последните години от момента, в който сме приети като член на НАТО и като членка на ЕС, коментира Цветанов.

ГЕРБ: Оставка на ръковоството на МВР

ГЕРБ призова ръководството на МВР да подаде оставка, колкото може по-скоро, за да спре реформата в системата, която е нежелана от служителите на министерството.
Вчера президентът Росен Плевнелиев върна за ново обсъждане в Народното събрание разпоредби от Закона за Министерството на вътрешните работи.

Депутатът Красимир Ципов коментира на пресконференцията, че повече от няколко месеца законопроектът за МВР стоял на трупчета, както и че на пух и прах била разбита тезата, че това е най-социалният закон.

"Пенсионирани бяха десетки, може би и стотици, дори ненавършили 50 г. Променена бе структурата на закона, за да бъдат осъществени неща, които предупреждавахме, че не трябва да се случват. В закона няма структурни звена. Какво ще се случи с „Български документи за самоличност”, с дирекция „112”?”, попита той.

Цветан Цветанов поиска да се сложи край на експеримента "Бисеров-Йовчев" в сектора за сигурност.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини