ГЕРБ се готви да управлява самостоятелно

Готвим се за самостоятелно управление, пишем управленска програма. За коалиции не става въпрос".  Това заяви пред Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Лиляна Павлова. Тя отрече ГЕРБ и ДПС да са се договорили за коалиционни действия.Павлова коментира и темата за "Южен поток". Тя обсъди спирането на проекта, което бе обявено на брифинг в Министерския съвет от премиера Пламен Орешарски след среща  с пристигналите на посещение у нас трима американски сенатори - Джон Маккейн, Рон Джонсън и Кристофър Мърфи."Договори за 4 млрд. се подписват със знанието, волята и съгласието на правителството", категорична е Павлова по повод излязлата информация в медиите, че Пламен Орешарски не е бил наясно с подписването на "Южен поток". "Орешарски пак се прави на ни чул, ни видял, ни разбрал", коментира Павлова. 
"Излъгаха Европа, излъгаха и руснаците", заключи депутатката. Според нея е трябвало "Южен поток" да бъде спрян след предупрежденията за санкции от Европа, а не след срещата с американските сенатори."Докато Америка и Русия се бият, ние биваме смачкани. А трябва да си отстояваме националния интерес", отговори Павлова на въпрос дали спирането на "Южен поток" не показва, че България е подвластна на САЩ. От ГЕРБ са категорично съгласни за въвеждането на задължителното гласуване, посочи още Павлова. От партията официално поискаха избори "2 в 1" - предсрочен парламентарен вот и провеждане на референдум за промяна в изборните правила."Бяхме единствената партия, която подкрепи искането на президента за референдум", допълни Павлова на въпрос дали не се е променила позицията на ГЕРБ. "Още в сряда ще предложим в пленарната зала да бъде одобрено предложението за референдум и той да се проведе с предсрочните парламентарни избори”, каза още тя. 
Според Лиляна Павлова е невъзможно да се въведе задължителното гласуване преди предсрочните избори. "Когато беше предложен референдумът, се заядоха за 30 000 подписа. Беше излишно заяждане. Ставаше дума за адресите на хората, а не за имената и ЕГН-тата", коментира тя по повод на това, че задължителното гласуване е можело да бъде прието преди време. Според Лилияна Павлова преференцията на евровора е показала, че хората искат да пренареждат кандидатите от листите.

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини