Кърджалийски фирми проявяват интерес към български студенти в чужбина, канят ги на летен стаж

Областният управител на Кърджали Бисер Николов кани представителите на бизнеса да участват в инициативата на правителството „България има нужда от вас". Тя дава възможност българските компании да приeмат за летни стажове български студенти, които се обучават в чужбина. Инициативата е под патронажа на зам. министър-председателя по икономическото развитие Даниела Бобева.
Целта е чрез дистанционни стажове да се създаде по-силна връзка между държавата, бизнеса и младите хора, които да бъдат мотивирани да се върнат в родината си. Така и фирмите ще получат пряк достъп до международни знания, опит и практика.
Компаниите, които желаят да се включат, трябва да попълнят заявка за участие и да я изпратят по електронен път и с официално писмо. Формулярът е публикуван в раздел „Документи и материали" на http://staj.government.bg/ .
До момента желание да се включат в инициативата са изпратили фирми, които са пожелали за стажанти студенти от Австрия, Германия, Великобритания, Швейцария, Холандия, Франция и Русия.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини