Бизнесмени от Момчилград се срещнаха с търговското аташе на Р Турция

Кметът на Момчилград Акиф Акиф, председателят на Общинския съвет Сунай Хасан и представители на местния бизнес се срещнаха с търговското аташе към Генерално консулство на Република Турция в Плодвив Баръш Йеничери. На срещата бяха обсъдени възможностите за развитие на бизнеса в Момчилград и региона.„Община Момчилград има амбицията да работи активно за насърчаване на бизнес идеи, както и да съдейства и подкрепя развитието особено на малкия и средния бизнес, посочи кметът Акиф Акиф.От своя страна Баръш Йеничери благодари за гостоприемството и поздрави ръководството на община Момчилград относно инфраструктурните проекти, реализирани чрез европейски програми. Той разясни дейностите и целите, с които се занимава търговският отдел към Генералното консулство.

Баръш Йеничери подчерта, че ще представи област Кърджали пред инвеститори от южната ни съседка. „Надявам се, че в близко бъдеще ще проведем нова работна среща, в която да се включат и представители на бизнеса от Турция“, каза той. В тази връзка местната власт ще набележи сектори с потенциали за развитие на територията на община Момчилград.

По-късно, придружен от кмета на Момчилград търговското аташе на Р Турция посети шивашките предприятия „Туна Деним“ и „Алтекс“ и фирмата за производство на безалкохолни напитки „Екстаз“.  

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини