Представиха общински план за развитие на община Черноочене

Общинския план за развитие на община Черноочене за периода 2014-2020 година беше представен в общинския център. Важният за всяка община документ е изготвен по проект „Ефективна координация при процеса на формиране на политики в община Черноочене“, Договор №13-13-104 от 13.11.2013 г. по Оперативна програма „Административен капацитет“, съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд. „Това е вторият план за развитие, който се подготвя за община Черноочене. Първият в голяма степен беше осъществен“, заяви пред служители на администрацията, кметове на населени места и граждани кметът Айдън Осман. Той подчерта, че планът е стратегически документ, който определя възможностите за разнитие на Черноочене до 2020 година и е задължителен при кандидатстването по европейски проекти. Кметът подчерта още, че планът е винаги отворен за промяна и е част от областния план за развитие.„Целта е Черноочене да се превърне в добро място за живеене, което привлича младите хора“, подчерта Айдън Осман.
Планът за развитие на община Черноочене беше представен от Владислав Георгиев, управител на „Прайм консултинг“, консултанската фирма, която е подготвила документа. Той запозна присъстващите с основните елементи, включени в плана и подчерта, че в него са посочени начините за финансиране на различните дейности.
„Акцентът са младите хора и задържането им в община Черноочене“, подчерта Георгиев. Три са основните приоритети в развитието на общината, според плана. Първият е инвестиции в линейната и общинска инфраструктура. Вторият приоритет е създаването на условия за развитие на местната икономика. Третият акцент в програмата касае прилагане принципите на добро управление в общинската администрация.Координаторът по проекта Ахмед Кязим припомни, че общинският план за развитие може да бъде видян на сайта на общината.
„До края на седмицата в общината граждани, представители на бизнеса, неправителствения сектор и други ще могат да направят предложения, с които да бъде допълнен плана“, заяви координаторът.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини