Лондон платил помощи на 186 семейства с 245 деца в България

През 2013 г. Великобритания е платила 30 млн. паунда детски надбавки на семейства, които живеят в други страни от ЕС. 245 български деца получили помощи.

Около две трети от парите са отишли при роднините на полски мигранти, които работят в Обединеното кралство, предаде БНР. Над 13 хиляди полски семейства издържат с тези пари повече от 22 хиляди деца.


На второ място като получател на британски детски надбавки е Ирландската република. Но броят на семействата там, подпомагани от британския данъкоплатец, е десет пъти по-малък – 1231. Следват Литва, Латвия, Франция и Словакия. 

България е на 11 позиция в тази класация. През миналата година 186 български семейства са получили помощи от британската хазна за издръжката на 245 деца. 

Даването на детски надбавки на европейци, които работят на Острова, но семействата им са останали в родината, не е незаконно.

Според правилата на ЕС социалните осигуровки трябва да се изплащат на територията на цялата общност.

Данните идват в неудобен момент за партията на премиера Дейвид Камерън. Осезаема част от нейните избиратели вече подкрепят антиимгрантската ЮКИП, която убедително спечели европейските избори миналата седмица.
Искам не просто да извадя Великобритания от ЕС, искам цяла Европа извън ЕС, заяви лидерът на партията Найджъл Фараж.

В опит да си върнат изгубения електорат консерваторите сега обмислят как да ограничат още повече достъпа на мигранти от ЕС до социалната система във Великобритания.

От тази година новопристигналите трябва да чакат три месеца преди да могат да кандидатстват за помощи.

Лондон планира да увеличи този срок, както и да депортира безработните европейци, които нямат реални шансове да си намерят работа.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини