Баловете на випуск 2014 вече са в историята. Четири кметски деца бяха абитуриенти

Абитуриентските балове на випуск 2014 вече са в миналото. Притесненията за тоалети, грим, прически са забравени и остават спомените  за едно шумно, емоционално събитие, което няма да се повтори.

Леко ретро намигане имаше както при момичетата, така и при момчетата. Дългите рокли, без натруфени обръчи, почти консервативно затворени отпред и с голи гърбове бяха характерни и за двете училища. Трудно може да се посочи преобладаваща цветова гама. Изненада при абитуриентките в СОУ беше, че много от момичетата бяха избрали цвета на непорочността – белия, характерен за баловете на дебютантките във висшето общество. В професионалната гимназия може би най- много бяха тоалетите в синьо-зелената гама. При младежите се забелязваше връщане към жилетките, папийонките и бонвиванските фишута. Очакванията, че тъмно- синьото ще е основният цвят на този сезон, не се сбъднаха.

Най- голямата изненада в ПГСС беше, че нямаше никаква изненада в автопарка на абитуриентите – нито една талига, платформа, трактор, дори и кон нямаше тази година. За сметка на това все повече абитуриенти бяха сложили името си на мястото на 4-цифрените номера – „Ели“, „Тинка“, "Мария", "абитуриенти"… та дори и „класната“. За последната автомобилът беше снабден с полицейски буркан и превозваше Антоанета Чешмеджиева.

От името на зрелостниците, своите учители от СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ поздрави Мария Сребрева – безспорно ученичката от този випуск с най-сериозни постижения на национално и дори международно ниво. Златка - майката на най- популярния абитуриент Мартин Костов пък се обърна към деца и учители от името на родителите. Колежките на класната Ани Лозева от клуб „Евридика“ поздравиха приятелката си и випускниците. А учениците ѝ споделиха, че е била неузнаваема и заедно с другата класна – Красимира Дамянова трудно се различавали от абитуриентите.

В празненството на Професионалната гимназия се включиха момичетата от Център за сценични изкуства. „Звездите в черно“ трябваше да танцуват под непрекъснатото броене от 1 до 12, което за съжаление се разминаваше с ритъма на латиното. Транспарант с „Благодарим Ви, госпожо Манолова“ изненада класната на „икономистите“.

Рожденичката Ина Къндева и Христо Хаджиев се обърнаха с благодарност към учителите, а Татяна Георгиева се закле „.. се никога да не забравям теб…“

Четирима кметове отпразнуваха деня на зрелостта на своите деца – завършилият Езикова гимназия „Пловдив“ – Атанас Папазов, син на общинския кмет Ангел Папазов. Кметът на село Православен Веселин Недев е баща на абитуриентката от Френската езикова гимназия в Пловдив – Петя Недева. А Христо Хаджиев от ПГСС „Васил Левски“ е гордостта на езеровския кмет – Ангел Хаджиев. С помощта на наши читатели разбрахме, че кметът на село Дълбок извор Янко Янков също празнува зрелостта на дъщеря си - абитурентката от ЕГ "Пловдив" Нина  Янкова.

Още няколко дни ще продължат празничните емоции, след това трепетите ще са насочени към резултатите от матурите и приема в университетите. Успех на младежите! А на нас ни остава надеждата да направят своя живот по-добър от наишия.

Теодора Кирякова

Татяна Георгиева и Христо Хаджиев -приятели от началното училище
Атанас Папазов - третият отляво надясно, другото момче в средата е неговият приятел и съквартирант - Тодор Рашев (снимката е публикува във фейсбук)
Петя Недева
Монограм и папйонка - много стил от миналото

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини