1 °C

Баловете на випуск 2014 вече са в историята. Четири кметски деца бяха абитуриенти

Абитуриентските балове на випуск 2014 вече са в миналото. Притесненията за тоалети, грим, прически са забравени и остават спомените  за едно шумно, емоционално събитие, което няма да се повтори.

Леко ретро намигане имаше както при момичетата, така и при момчетата. Дългите рокли, без натруфени обръчи, почти консервативно затворени отпред и с голи гърбове бяха характерни и за двете училища. Трудно може да се посочи преобладаваща цветова гама. Изненада при абитуриентките в СОУ беше, че много от момичетата бяха избрали цвета на непорочността – белия, характерен за баловете на дебютантките във висшето общество. В професионалната гимназия може би най- много бяха тоалетите в синьо-зелената гама. При младежите се забелязваше връщане към жилетките, папийонките и бонвиванските фишута. Очакванията, че тъмно- синьото ще е основният цвят на този сезон, не се сбъднаха.

Най- голямата изненада в ПГСС беше, че нямаше никаква изненада в автопарка на абитуриентите – нито една талига, платформа, трактор, дори и кон нямаше тази година. За сметка на това все повече абитуриенти бяха сложили името си на мястото на 4-цифрените номера – „Ели“, „Тинка“, "Мария", "абитуриенти"… та дори и „класната“. За последната автомобилът беше снабден с полицейски буркан и превозваше Антоанета Чешмеджиева.

От името на зрелостниците, своите учители от СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ поздрави Мария Сребрева – безспорно ученичката от този випуск с най-сериозни постижения на национално и дори международно ниво. Златка - майката на най- популярния абитуриент Мартин Костов пък се обърна към деца и учители от името на родителите. Колежките на класната Ани Лозева от клуб „Евридика“ поздравиха приятелката си и випускниците. А учениците ѝ споделиха, че е била неузнаваема и заедно с другата класна – Красимира Дамянова трудно се различавали от абитуриентите.

В празненството на Професионалната гимназия се включиха момичетата от Център за сценични изкуства. „Звездите в черно“ трябваше да танцуват под непрекъснатото броене от 1 до 12, което за съжаление се разминаваше с ритъма на латиното. Транспарант с „Благодарим Ви, госпожо Манолова“ изненада класната на „икономистите“.

Рожденичката Ина Къндева и Христо Хаджиев се обърнаха с благодарност към учителите, а Татяна Георгиева се закле „.. се никога да не забравям теб…“

Четирима кметове отпразнуваха деня на зрелостта на своите деца – завършилият Езикова гимназия „Пловдив“ – Атанас Папазов, син на общинския кмет Ангел Папазов. Кметът на село Православен Веселин Недев е баща на абитуриентката от Френската езикова гимназия в Пловдив – Петя Недева. А Христо Хаджиев от ПГСС „Васил Левски“ е гордостта на езеровския кмет – Ангел Хаджиев. С помощта на наши читатели разбрахме, че кметът на село Дълбок извор Янко Янков също празнува зрелостта на дъщеря си - абитурентката от ЕГ "Пловдив" Нина  Янкова.

Още няколко дни ще продължат празничните емоции, след това трепетите ще са насочени към резултатите от матурите и приема в университетите. Успех на младежите! А на нас ни остава надеждата да направят своя живот по-добър от наишия.

Теодора Кирякова

Татяна Георгиева и Христо Хаджиев -приятели от началното училище
Атанас Папазов - третият отляво надясно, другото момче в средата е неговият приятел и съквартирант - Тодор Рашев (снимката е публикува във фейсбук)
Петя Недева
Монограм и папйонка - много стил от миналото

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 16.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
16 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Несвойствени за вас занимания ще отнемат част от времето ви, но няма да съжалявате. Добри попадения в сферата на недвижимите имоти, както и в рекламата и бизнеса, като цяло. Нищо не е случайно, за успеха си сте работили много, днес ще берете плодовете от този труд. Движете се повече и общувайте с приятни хора.
16 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Денят ви ще е успешен и наситен с преживявания. Преуморявате се с работа, но има защо. Ще получите добра оценка и предложение за промяна на работното място. Финансовите придобивки ще ви радват, а също и доверието на хората към вас. Ще получите нови възможности за реализация и социален възход.
16 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Отнасяйте се с разбиране към градивната критика по ваш адрес. Със сигурност има какво да научите за себе си, въпреки опита и квалификацията ви. Истина е, че имате повече разходи през тези дни, но по-важно е, че ги правите с желание – за подаръци и други удоволствия. Настроението ви в никакъв случай няма да пострада.
16 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате върху какво да се съсредоточите, за това ще си спестите излишните приказки. Отдадени на работата си, ще се вглеждате в променящите се бързо събития и ще търсите своето място в тях. Няма да ви бъде трудно, с логичното си мислене и действия бързо ще си осигурите добри позиции.
16 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Активността ви ще ускори развоя на делата, насочвайки събитията в благоприятна за вас посока. В общуванията си бъдете търпеливи и не създавайте напрежение на хората, които не се отличават с вашите качества. По-възрастен човек ще ви заяви намеренията си относно предстоящо събитие.
16 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте особено привлекателни за околните, чувството ви за хумор и младежкото ви излъчване до голяма степен ще ви помогнат в деловите ви срещи. Дори по време на напрегнати преговори успявате деликатно да разведрите обстановката.
16 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Готовността ви да сте полезни и добрата ви подготовка, ще направят възможно постигането на всичко, с което се захванете днес. Ще получите потвърждение на казаното много скоро. Смелите ви ходове и вниманието на което се радвате, ще доведат до положителни развития в живота ви.
16 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
16 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Възползвайте се от собствената си изобретателност. Можете да бъдете доволни от себе си по отношение на деловите си ангажименти и това няма да е случайно. Стремете се към повече прозрачност във взаимоотношенията си с хората около вас. Забравете миналото и се съсредоточете върху настоящето.
16 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Поставяте си постижими цели, които няма да ви затруднят. Успявайки в намеренията си, ще подобрите вярата в собствените си сили, а с нея и мотивацията си да продължите напред. За награда ще изживеете вълнуващи мигове с човек, когото харесвате. Също така ще се ползвате от услугите на тези, които ви обичат.
16 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Здравословното и физическото ви състояние е отлично. Започвате добре новата работна седмица, имате много нови планове, върху които съсредоточавате усилията си. Напрежение е възможно да се появи от страна на интимния ви партньор, затова бъдете внимателни. Вие сте решаваща страна в случая.
16 яну 2021

Случаен виц

Последни новини