26 °C

Наградиха заслужили учители и дейци на културата от Първомай

На празничен концерт в навечерието на Деня на българските просвета и култура бяха наградени учители и дейци на културата от община Първомай. За високи постижения през годините и принос към просветата и културата грамоти и парични награди получиха директорът на СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Елена Иванова, директорът на ОУ „Георги Караславов“ – Тодор Тодоров, учителката по математика в ПГСС „Васил Левски“ Здравка Манолова, детската учителка от ОДЗ „Марица“ – Димитрия Ушева и диригентът на Фолклорен певчески ансамбъл „Първомай“ – Кичка Петкова.

Традиционната церемония се проведе на откритата сцена на читалището, а наградите бяха връчени от инспектора от РИО – Пловдив Ирена Душкова и кметът на общината Ангел Папазов.

9 клуба от 5 училища в общината и два читалищни състава от Дебър и Първомай взеха участие в празничния концерт организиран и реализиран по сценарий на Теодора Кирякова. За втора поредна година атракция за зрителите бяха съчетанията на мажоретките на СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“, подготвени от Гинка Димова. За пръв път в програмата имаше фолклорен блок, с участието на 3 училищни клуба и дебърското читалище „Пробуда“. Водещите на програмата бяха момичетата от Центъра за сценично изкуство към читалище „Св.св. „Кирил и Методий“ – Първомай. В края на тържеството всички ръководители излязоха на сцената откъдето пожелаха на своите ученици и колеги да търсят пътя на познанието, да се гордеят, че са Българи и да се стремят да запазят българските култура и писменост.

parvomai.net

Автор на снимките е Елица Атанасова - ученичка от ОУ "Св.св. Кирил и Методий" - Първомай

Хор на СОУ "Проф д-р Асен Златаров" с ръководител Миглена Стоева
Клуб "Художествено слово" и вокалана група от ОУ "Св.св. Кирил и Методий" село Дълбок извор с ръководители веселина Янкова и Десимир Димитров
Директори
Студио "светът на музиката" с ръководител Сияна Антонова от НУ "Христо Ботев"
Клуб "Художествено слово" с ръководители Добринка Илиева и Иванка Димитрова - НУ "Христо Ботев"
Фолклорна формация "Дебърче" от НЧ "Пробуда", ръководител Ангел Ангелов
Танцов клуб с ръководител Венче Колева от ОУ "Св.св. Кирил и Методий" - Първомай
Клуб фолклорна традиция и съвременен танц", СОУ "Проф. д-р Асен Златаров" с ръководител Ангелина Кръстева
Ръководителите на клубовете, участвали в програмата
Клуб "Славейче" с ръководител Борислав Борисов - ОУ"Св.св. Кирил и Методий" - с. Караджалово
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Както и до сега, ще поддържате осведомеността си по въпросите, които ви интересуват и с отношение по социалните проблеми, които вълнуват всички. Ще търсите подкрепата и на други хора, с които да работите за подобряване на настоящето. С решенията си днес ще влияете върху бъдещето, своето и на другите.
27 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Предпочитанията ще ви отведат навън сред природата, със семейството или приятелите. Където и да сте, ще се чувствате добре, удовлетворявайки страстта си към приключения. Не унивайте, дори и да не сте сред инициаторите, това е начин да се разтоварите от стреса. Среща с човек, който не спира да ви вълнува.
27 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Успявате да помогнете на свой близък без да променяте особено плановете си. Постарайте се да свършите работата, която сте планирали за днес, за да не останете недоволни от себе си по странични причини. Печелите доверието на човек, който е имал съмнения към вас. Направете всичко възможно, за да не го разочаровате отново.
27 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Поставяте си различни задачи за днешния ден, но има вероятност голяма част от плановете ви да не се осъществят точно според замисъла ви. Въпреки това бъдете сигурни, че ще останете доволни от нещата, които ще свършите днес. На някои от вас предстои интересно запознанство, което може да даде началото на нещо многоочаквано за вас.
27 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не възлагайте прекалено много надежди на операции със значителен риск. Шансът днес ще дойде от съвсем неочаквана за вас посока. Бъдете готови да действате бързо и точно. Приятели са ви подготвили желана изненада.
27 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Няма да се чувствате в добра физическа форма и това ще се отрази на всичко, с което се занимавате. Помислете за активна почивка - разходки или спорт. Оставането в къщи не е добър избор - имате нужда от движение. Радостни ще останете от новините, които пътуват към дома ви. Приятелите очакват от вас повече внимание.
27 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се отнесете отговорно към започната вече задача, чиито срок е днес. Няма да ви остане много лично време, за съжаление на други, които търсят компанията ви. Новите ангажименти ще изискват от вас повече съсредоточеност и енергия, за това отделете време за отдих. Без усилия ще решите финансов проблем.
27 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят ви ще е спорен и с по-малко усилия ще постигате повече. Намеренията ви ще срещнат разбиране, което ще се отрази благоприятно на реализацията им. По-спокойни ще се погрижите за идващите дни, така, че да зарадвате близките си. Търсете компанията на онези, сред които се чувствате добре.
27 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
От днес за вас започва период на стабилизация. Чувствате в себе си достатъчно сила и ентусиазъм да се справите с предизвикателствата на вашата дейност. Не след дълго очаквайте финансов еквивалент на успехите си и не забравяйте хората, които са ви подкрепяли. Изграждане на здрава и дълготрайна връзка, но не непременно интимна.
27 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Довършете всичко започнато до тук, и ако ви остане време, подгответе делата си за утре. Не се предвиждат изненади в рутинната ви работа. Погрижете се за гардероба си и зарадвайте някой с вече ненужни за вас аксесоари. Очаква ви приятна вечер с близък на сърцето ви човек.
27 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
В добро самочувствие ще приемете предизвикателствата на деня. Ще отделите голяма част от времето си на личните си дела и ще оползотворите по най-добрия начин даденостите. В откровен разговор с близките си ще решавате семейни проблеми и ще планирате заедно предстоящото.
27 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще бъде един приятен ден за представителите на знака. Ще останете доволни от начина, по който околните се отнасят към работата ви. Получавате примамливо предложение, което ще ви накара да се заинтересувате по редица нови въпроси. Привлечени сте от личност от другия пол, може да се получи нещо вълнуващо.
27 сеп 2020
Последни новини