Наградиха заслужили учители и дейци на културата от Първомай

На празничен концерт в навечерието на Деня на българските просвета и култура бяха наградени учители и дейци на културата от община Първомай. За високи постижения през годините и принос към просветата и културата грамоти и парични награди получиха директорът на СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Елена Иванова, директорът на ОУ „Георги Караславов“ – Тодор Тодоров, учителката по математика в ПГСС „Васил Левски“ Здравка Манолова, детската учителка от ОДЗ „Марица“ – Димитрия Ушева и диригентът на Фолклорен певчески ансамбъл „Първомай“ – Кичка Петкова.

Традиционната церемония се проведе на откритата сцена на читалището, а наградите бяха връчени от инспектора от РИО – Пловдив Ирена Душкова и кметът на общината Ангел Папазов.

9 клуба от 5 училища в общината и два читалищни състава от Дебър и Първомай взеха участие в празничния концерт организиран и реализиран по сценарий на Теодора Кирякова. За втора поредна година атракция за зрителите бяха съчетанията на мажоретките на СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“, подготвени от Гинка Димова. За пръв път в програмата имаше фолклорен блок, с участието на 3 училищни клуба и дебърското читалище „Пробуда“. Водещите на програмата бяха момичетата от Центъра за сценично изкуство към читалище „Св.св. „Кирил и Методий“ – Първомай. В края на тържеството всички ръководители излязоха на сцената откъдето пожелаха на своите ученици и колеги да търсят пътя на познанието, да се гордеят, че са Българи и да се стремят да запазят българските култура и писменост.

parvomai.net

Автор на снимките е Елица Атанасова - ученичка от ОУ "Св.св. Кирил и Методий" - Първомай

Хор на СОУ "Проф д-р Асен Златаров" с ръководител Миглена Стоева
Клуб "Художествено слово" и вокалана група от ОУ "Св.св. Кирил и Методий" село Дълбок извор с ръководители веселина Янкова и Десимир Димитров
Директори
Студио "светът на музиката" с ръководител Сияна Антонова от НУ "Христо Ботев"
Клуб "Художествено слово" с ръководители Добринка Илиева и Иванка Димитрова - НУ "Христо Ботев"
Фолклорна формация "Дебърче" от НЧ "Пробуда", ръководител Ангел Ангелов
Танцов клуб с ръководител Венче Колева от ОУ "Св.св. Кирил и Методий" - Първомай
Клуб фолклорна традиция и съвременен танц", СОУ "Проф. д-р Асен Златаров" с ръководител Ангелина Кръстева
Ръководителите на клубовете, участвали в програмата
Клуб "Славейче" с ръководител Борислав Борисов - ОУ"Св.св. Кирил и Методий" - с. Караджалово
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини