Училищата изпратиха абитуриентите си

В последните дни на миналата седмица дванадесетокласниците на двете гимназии в Първомай чуха последния звънец и се простиха със знамената на училищата си.

В СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“, съпроводени от най- малките – първокласниците и своите класни в двора на училището излязоха абитуриентите на Випуск 2014. По традиция на този ден директорът на училището Елена Иванова награди учители и ученици, които през учебната 2013/14 година са завоювали отличия на национални олимпиади, конкурси и състезания.

Тържеството продължи с предаването на училищното знаме – Петьо Митров и асистентките Мария Сребрева и Соня Ситнова отстъпиха местата и символите си на Мирослав Манахилов, Радилена Бойчева и Антония Тунчева.

С малко тъга и трепет зрелостниците се разделиха със знамето на училището и с много благодарност поднесоха цветя на своите учители.

След напускането на дванадесетокласниците, знаменосец на ПГСС „Васил Левски“ вече ще е Петър Бялков, а асистентки Николица Павлова и Светослава Георгиева. На ритуала в професионалното училище първи със символа се раздели старата знаменна група Димитър Боянов, Татяна Георгиева и Ина Къндева. И там абитуриентите броиха от 1 до 12, а учителите получиха букети с благодарност от завършващите ученици.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини