Езиковата изпрати випуск с общ успех отличен 5.54

 „Общият успех на випуск 2014, който изпращаме днес, е отличен 5.54“. Това съобщи на церемонията по изпращане на абитуриентите директорката на хасковската ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“ Пенка Делиева. Думите й бяха посрещнати с овации от учениците, строени пред гимназията.

Делиева допълни, че 25 от зрелостниците на Езиковата вече са приети в престижни висши учебни заведения в Англия, Шотландия, Дания и Германия. Тя пожела успех на матурите и на кандидат-студентските изпити на всички.

На тържеството присъстваха шефката на инспектората по образование в Хасково Мариела Златева, която също е възпитаник на Езиковата гимназия, Мариана Славова от общината и председателят на училищното настоятелство Асен Костадинов. Те също поздравиха зрелостниците и им пожелаха успех в живота.

Тодор Иванов е носител на Златаровската премия тази година. Отличието се връчва за изключителни успехи и постижения. Новоучредената награда за хуманитаристика пък бе връчена на Михаела Михова, за големият й успех в национални олимпиади по български език и по история.

Езиковата връчи и специални награда за постижения в овладяването на чужд език. Отличието по английски отиде при Окан Исов, по немски при Мария Латева, по испански при Кристияна Стефанова.

Делиева връчи и други награди за високи успехи в учението и в извънкласните дейности на дванайсетокласниците. Церемонията приключи с тържествено предаване на знамето на училището на нов знаменосец и асистенти.

Тодор Кръшков       

Тодор Иванов върви към подиума да получи Златаровската премия

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини