Григор разстреля бомбардир на Мастърса в Рим

Нов триумф за Гришо

Хасковската мегазвезда на българския тенис Григор Димитров разстреля един от най-изявените бомбардири в световния тенис, хърватина Иво Карлович, след като го победи безапелационна в два сета във втория кръг на Мастърс-а в Рим. Турнирите от тези категории са най-престижни в света след само 4-те от ГШ, и на тях участват най-добрите от добрите тенисисти. По отношение на сервиса обаче д-р Иво може да се счита за най-добър.

Двуметровия бомбардир от Харватска е докарвал до отчаяние дори супер звезди като Федерер и Надал след като ги е тероризирал с прословутия си сервис, изстрелван със средно 210 км /час. Именно в сервиса си обаче Карлович, бе надигран от хасковлията. Гришо спечели повече точки и на първи и на втори сервис, като дори не даде шанс на опонента да помисли за пробив в подаванията му. На свой ред Димитров разби хърватския сервис в третия гейм на втория сет, за да го затвори комфортно със 6:4. В първия тоталната доминация на сервиращите докара нещата до тайбрек, където освен сервис трябва и техника, в която Димитров очевидно превъзхождаше ветерана. След успех със 7:6 /7:3/ Гришо се сдоби с важно психологическо преимущество, което не изтърва до края. С победата си днес българинът печели 90 точки за световната ранглиста и чек за 35 555 евро от наградния фонд.

В следващия си мач Григор Димитров очаква Дмитрий Турсунов или Томаш Бердих - тенисистът, който през миналата седмица го спря отново на осминафиналите, но на Мастърса в Мадрид.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини