Футболистите на Дебър са победителите на турнира "Св. Георги"

Радостта на победителите

Отборът на дебърските ученици стана победител в традиционния за село Градина футболен турнир „Св. Георги“. На терена излязоха 4 отбора - на СОУ „Проф. д-р Асен Златаров, на с. Буково, на с. Градина и кв. Дебър.

Според треньори и футболни деятели купата е спечелена не от целия отбор, а от безгрешния вратар на дебърци  - Иван Танев. Младежът, който до сега е демонстрирал всестранен талант в учението, изкуството и спорта, не допусна попадение в редовното време и финалният мач срещу градинчани завърши 0:0, а след това спаси и 3 от дузпите на съперника. Това донесе и победата за неговия отбор, колкото и нелогично и странно да е изглеждало за наблюдаващите отстрани.

Другите два отбора на СОУ и Буково завършиха съответно на 3-то и 4-то място.  

Всички отбори получиха купи, футболна топка и торта, осигурени от община Първомай. Наградите бяха връчени от кмета на село Градина – Бальо Балев. Голмайстор на турнира стана Стефан Терзиев от СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“, за най- добър защитник беше обявен Николай Русев от домакините, най- полезен за отбора си – Буково – беше Баръш Баджаклъ.

Теодора Кирякова

Снимки: Костадин Момчилов

Най-добрият вратар Иван Танев
Бальо Балев връчва наградата на голмайстора на турнира - Стефан Терзиев
Най-добрият защитник- Николай Русев - с. Градина
За буковци най- полезен беше Баръш Баджаклъ

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини