„Борислав“ получи шанс да влезе във „В“ група. Треньорът иска подкрепа

В годината на своята 90-годишнина футболният отбор „Борислав“- Първомай получава шанс за влизане във „В“- група. За да се случи това са необходими няколко правилни стъпки, първата от които е победа на първомайския тим над прекия им съперник за второто място - „Марица“ – Пловдив. Мачът ще се играе на градския стадион на 10 май от 18 часа и треньорът на бориславци призовава всички приятели на футбола да дойдат и да подкрепят отбора. Имаме нужда от публика, която да стане нашият 12-ти играч – каза Димитър Янчев.

Това не е последната крачка към мястото в по- горната група. След евентуална победа над пловдивчани „Борислав“, ще трябва да вземе пълен актив точки от предстоящите две домакинства и две гостувания. За това те ще разчитат най-вече на най-добрите в отбора Гюрсел Вели и Васил Стефанов. Тези победи ще осигурят второто място на първомайци и правото да играят бараж и ако го спечелят,  едва тогава ще станат членове на „В“ група. Първите в класирането, които е сигурно, че ще са отборът на Голям чардак, нямат право да играят в по-горната група, заради липсата на детска школа.

Изкачването нагоре, обаче, ще изправи отборът пред поредното препятствие – финансирането. За обезпечаването ще са необходими средно по около 3 000 лв на месец, които не са предвидени в бюджета на общината. Спортният тотализатор не финансира футбола, а за сега местният бизнес не проявява интерес към него.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини