Млади таланти донесоха куп награди от конкурса "Петнадесет лалета"

Трио "Еуфория" - Антония Тунчева, Кристияна Сиракова и Атанаска Тенева

Трио „Еуфория“ и Лиляна Делян Караславова впечатлиха жури и публика и получиха награди и отличия на Националния младежки конкурс за популярна песен „Петнадесет лалета“ в град Хисаря. Индивидуално второ място завоюва Кристияна Сиракова, „великолепната тройка“ зае трето място, а дебютантката Лиляна Делян Караславова получи поощрителна награда.

Лили Караславова

Престижното музикално състезание се провежда за втори път. Тази година е под патронажа на вицепрезидента на Република България Маргарита Попова и е в две направления – „С песните на Мими Иванова и Развигор Попов“ и за свободно избрана песен.

Ученичките на СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“, водени от учителката си по пеене Миглена Стоева, в продължение на 3 дни се надпяваха с над 500 музикални таланти от цялата страна. Много от явилите се момчета и момичета са ученици в музикални училища или възпитаници на музикални школи, а някои и финалисти от национални формати като „България търси талант”, „Мюзик айдъл”, „Големите надежди” и „Екс фактор”.

Конкуренцията беше убийствена – сподели г-жа Стоева- Участниците бяха много, а в последния  момент се записаха още деца. Лили за пръв път се явява на конкурс, а ѝ се наложи да пее в 11 часа вечерта. Много се радвам за нейната поощрителна награда!

Лили Караславова е ученичка в 5 клас, от няколко години е солист на Групата за руски песни „Ивушка“, а наградата в Хисаря спечели с песента на Развигор Попов „Пак съм у дома“, изпълнявана от Кичка Бодурова.

За разлика от нея, Антония Тунчева, Атанаска Тенева и Кристияна Сиракова са ветерани на сцената. В първия ден „Еуфория“ беше единственото трио, но за третата награда трябваше да се пребори с много дуети,  представили се почти професионално. Те се явиха с песните „Ден и нощ“ и „I believe in you“. За третото си място те получиха плакет и грамота. За конкурса момичетата са се готвили около месец.

Тони, Нани и Криси се явиха и със солови изпълнения в конкурса. Момичетата се представиха отлично, а шоуто на Кристияна с песента Proud Mary беше възнаградено с бурни аплодисменти и медал за второ място.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини