16 °C

Ловците се отчетоха за дейността си през 2013 година

През 2013 година Ловно рибарско дружество „Марица“ – Първомай е разселило 720 броя  кеклици, 1500 фазани и 2250 патици отчете в доклада си Тодор Баръмов – председател на Управителния съвет на дружеството.

Пред Общото събрание той изнесе факти за дейността на ловците и риболовците от 25-те дружинки, влизащи в състава на дружеството.

Като добри бяха определени дивечовите запаси от яребици, зайци и разселените птици. Безпокойството на ловците е заради силно намалената популация от пъдпъдъци и откритите болни и умрели зайци. Причините за това се търсят в различните технологии, използваните торове, а не рядко и в нерегламентираното  ловуване в забранените периоди.

Успешен за местните ловци е бил ловът на глигани. Баръмов се усъмни в окончателния брой убити представители на едрия дивеч – 84. Според него има разминаване между действителността и отчетите в някои дружинки.

Освен разселването и поддържането на дивечови запаси, една от важните задачи пред любителите на лова е и опазването на дивата природа от вредители и хищници. През отчетния период са били отстреляни 42 чакала, 63 лисици, 23 скитащи кучета, 19 бялки, 110 свраки,  4 пора и 2 язовци.

Една от важните задачи пред ловците през 2014 година ще бъде доизграждането на ловно стрелковия комплекс. Затова те решиха да се самообложат допълнително, за да съберат необходимите средства. Построяването му – каза Председателят - е предизвикателство и изпитание, но това е начин организацията да докаже, че  е съзидателна, единна и популярна.

В края на събранието ловците обсъдиха и приеха единодушно становище, изразяващо категоричното им несъгласие с предложението на междуведомствената работна група под ръководството на МВР  срокът за валидност на разрешителното за притежаване, съхранение, носене и употреба на оръжие и боеприпаси за ловни цели , да бъде намален от 5 на 3 години,  въвеждането на психотестове и др. мерки взети заради един „чисто криминален случай“, нямаш нищо общо с дейността на истинските ловци.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Очаква ви ден, който ви предлага разнообразни възможности. Най вече от вас зависи как ще предпочетете да го прекарате, но със сигурност не трябва да спирате да се усмихвате и да забавлявате околните, защото настроението ви е страхотно.
20 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Използвайте даденостите и бъдете полезни с уменията си. Повярвайте, ще бъдете оценени, а и вие самите ще се почувствате по-добре. Хобито ще ви достави удоволствие, а превърнете ли го в основно занимание, ще спечелите повече. Други ще обмислят промени, свързани с работата или пътуванията.
20 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
В каквото и настроение да сте днес, не създавайте напрежение около себе си. Нещата ще се подреждат и без да влагате много нерви, бъдете по-спокойни и усмихнати. Нечия близост ви прави щастливи и внася сигурност в живота ви. Оценете го и се усмихнете, светът е по-добър, когато и вие сте добри към него.
20 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Чуждите неволи ви причиняват страдания и това ви прави раздразнителни. Помогнете, но не изпадайте в крайности. Животът ви ще стане по-спокоен, а вие по-сговорчиви, ако изправите собствените си грешки. Среща с приятел ще ви помогне да се отпуснете. Други ще посветят от времето си в овладяване на нови знания или изучаване на чужд език.
20 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате желание за почивка, но и няма да пренебрегнете задачите си днес. Стремежът ви за победа ще ви държи в будно състояние, като наред с това ще показвате и правилното отношение към събитията около вас. Ще се почувствате горди от себе си, запазвайки и уважението на околните.
20 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви дълго мечтан ден в домашна обстановка, където атмосферата едва ли ще бъде нарушавана от разноречия и други неприятни неща. Наслаждавайте се на спокойствието си и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица.
20 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Без излишни вълнения ще разпределите задачите си и ще намерите време за всичко, което предвиждате за днес. Във възможностите ви е да задоволите и желанията на близките си. Това ще ги зарадва и ще подобри настроението и бита им. Предстоят ви незабравими мигове заедно. При водене на преговори бъдете максимално ясни и не изпадайте в излишни монолози.
20 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Имате нужда от почивка, за да възстановите силите си. Заемете се с нещо, което ви е приятно и не се занимавайте с чужди проблеми. Поспортувайте, за да възвърнете добрата си физическа форма и да повишите тонуса си. Денят е създаден точно за това.
20 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес обърнете по-голямо внимание на сърдечния си партньор. Ако напоследък сте пренебрегвали желанията му, сега е момента да поправите грешката си. Опитайте се да прекарате приятно този ден и най - вече да си починете. Имате богато въображение и бихте могли да измислите нещо еднакво интригуващо за всички.
20 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Разнообразие от възможности и добро настроение за представителите на знака. С каквото и да решите да се занимавате, едва ли ще ви е скучно дори за момент. Получавате интересно предложение, на което няма да откажете. Ще ви се наложи да се съгласите със свой близък по важен въпрос.
20 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не идеализирайте прекалено партньора си за да не останете разочаровани от него в един момент. Стремежът ви към независимост ще ви отдалечи от всеки, дръзнал да се доближи до вас. Сами си създавате предпоставки да страдате, като прехвърляте вината върху чуждото несъвършенства.
20 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате известни колебания днес относно по-нататъшните си действия на работното място. Изправени сте през труден избор, затова не избързвайте с решението си. Посъветвайте се с хората около вас и се опитайте да разберете и тяхната гледна точка, което ще ви бъде от огромна полза. В личен план си очаква временно разминаване с любимия човек.
20 сеп 2020
Последни новини