Жертвите на наводненията в Румъния са вече четири

Четири души са станали жертва на наводненията в южна Румъния през последните дни, съобщи румънският вицепремиер и министър на вътрешните работи Габриел Опря, цитиран от агенция "Медиафакс".

Продължава издирването на още двама, които се преобърнали с лодка в събота в река Бузъу. В лодката били общо петима души, но трима от тях, сред които 17-годишен младеж, успели да стигнат брега. Сред изчезналите е бащата на момчето.

Румънският вицепремиер и министър на вътрешните работи съобщи, че загиналите са 80-годишен мъж от окръг Олт, мъж от окръг Прахова, овчар от окръг Телеорман и 13-годишно дете от окръг Арджеш.

Близо 250 души са били евакуирани през почивните дни в южните окръзи на Румъния, които бяха засегнати от наводнения и обилни валежи. Инспекторатът за извънредни ситуации е осъществил около 550 операции по спасяване.

Габриел Опря съобщи, че броят на наводнените селища е намалял от 86, колкото бяха в понеделник сутринта, на 35, съобщава "Медиафакс".

Приливна вълна се е оформила по река Ведя при вливането ѝ в река Телеорман, което застрашава 14 селища в окръг Телеорман от наводнения. Там е обявен червен код за опасност, съобщава агенцията.

Премиерът Виктор Понта ще посети днес окръг Телеорман, за да се запознае на място с обстановката и необходимите мерки за преодоляване на последствията от бедствието.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини