15 °C

Производители на яйца нямат какво да боядисат на Велики четвъртък

Семейство Запрянови на поредното изложение "Произведено в Първомайско"

Не ни останаха яйца да боядисаме полу се оплаква, полу се хвали Паунка Запрянова. Тя и съпругът ѝ са производители на пъдпъдъчи яйца и в дните преди Велики четвъртък са успели да пласират всичко, което имат. А това, което останало са раздали на приятели и хора, на които „не може да се откаже“. Сега ще събираме до събота, за да можем с дъщеричката ми да боядисаме и ние като другите хора – допълва Паунка.

Семейство Запрянови не са избирали този бизнес – той сам ги е намерил- такава европейска програма е имало отворена. Жената е домакиня, има син, болен ДЦП и е принудена да седи у дома. Затова потърсила прехрана, така че хем да е близо до момчето, хем да има какво да работи. Не им е лесно, защото програмата им осигурява част от средствата, но намирането на пазари си е техен ангажимент. За сега все още не са си върнали вложените средства, но амбициозната жена вече има планове за развитие на бизнеса и затваряне на веригата. Запрянка разказва, че следи внимателно parvomai.net и когато види, че се задава форум на който може да представи продукцията си, не го пропуска. Така е успяла да се свърже с фирми и производители, които могат да ѝ бъдат полезни. Новата ѝ идея е за продукция, която не се предлага на българския пазар, но каква  е не споделя – „не искам някой да ми я открадне“- усмихва се загадъчно тя.

Преди години се омъжила за пловдивчанин, но на гражданинът му харесало да е на село. Така решили да се върнат в родната ѝ Виница. За нея отглеждането на пъдпъдъци е приятна работа – може да мирише и да иска много труд, но няма стрес. Проблемът е с пласирането на стоката. Всички познати са впрегнати и помагат. За сега са доставчици на две големи вериги в Пловдив, търсят клиенти между ресторанти, хотели кетъринг фирми. За да преборят конкуренцията, в кутиите слагат яйца, които са 10-12 грама, макар че по БДС е допустимо да са и 8, и 9 и държат да са пресни. Всички кутии, които предоставят на магазините имат картонче, на което са описани достойнствата на миниатюрните деликатеси. Това е витаминозна бомба, антивирусно средство, та дори и афродизиак. Сега, в дните преди Великден обаче най- голямото им достойнство е, че са естествено украсени, а боядисани в червено, синьо, зелено стават още по- красиви.

Благотворителността е много специална за семейството. Паунка разказва, че покрай сина им Боби се е срещнала с най- добрите и истински хора. Тя не търси финансова помощ за него – лекарствата му не са скъпи, а сдружението, в което членуват, осигурява рехабилитация и терапия за момчето. Но е готова например да даде част от дългата коса на дъщеря си, за да се направи перука за някоя онкоболна майка. Преди дни е украсила великденско дърво за благотворителен базар и то е било продадено на доста добра цена. И силно вярва, че когато човек влага, ще започне и да получава.

Благотворителното дърво
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 30.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се справите с хаоса край себе си, ако заложите на умението си да организирате и внасяте ред. С търпение и такт ще постигнете повече, отколкото с демонстрация на изключителността си. Денят е различен и интересен, а при желание може да го завършите в компанията на любим човек.
30 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ангажиментите днес ще ви потопят в динамиката на ежедневието. За да ви спори не допускайте някой да се намесва в делата ви. Дава ви се шанс да реализирате плановете си, не се колебайте да действате. Избягвайте конфликтите, особено с хора, с които сте свързани, било служебно или емоционално.
30 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Няма да ви липсват проблеми за решаване, но можете спокойно да се облегнете на едно сигурно рамо. Партньорът ви е до вас. Ще останете доволни от развитието на ваш страничен проект. Не пестете усилията си и скоро ще се радвате на добри резултати. Повече внимание отделете на здравето си.
30 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Решения, важни за бъдещите ви реализации ще ви накарат да потърсите мнения и се допитате до експерти в сферата, в която работите. Няма да ви липсват възможности, от вас зависи да ги оцените, като такива и да се възползвате от тях. Нечие присъствие ще ви въздейства романтично.
30 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Насочете част от енергията си към подобряването на отношенията с близък човек. Денят може да се окаже решаващ в тази посока. Непредвидени събития значително ще ви улеснят. Не придавайте толкова голямо значение на дреболиите. Ситуацията около вас е много благоприятна и просто трябва да се възползвате.
30 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще е изпълнен с емоции. В чудесно настроение сте и се раздавате изцяло, а това понякога е доста изтощително. Съветите ви ще бъдат от полза за ваш близък приятел. Сигурно ще съжалявате, ако пропуснете очертаващо се събиране. Среща с интригуваща личност ще ви вълнува вечерта.
30 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес предприемате реални стъпки към дейност, която ви привлича отдавна. Отдават ви се добри възможности, опитайте се да ги оползотворите без чужда помощ. Ще имате успех, ако продължите да работите по начина, по който сте работили досега. Ще останете доволни от предложението, което съвсем случайно получавате.
30 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Стойте далеч днес от дребни спорове, които само могат да ви развалят настроението. Денят е добър за вас, тъй като ще получите добри новини, които отдавна очаквате. За онези, които търсят работа, денят може да се окаже особено благоприятен. Насочете усилията си в правилната посока и доброто няма да закъснее.
30 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Теми, от които малко сте се интересували до днес ще привлекат вниманието ви. Деловите Стрелци да не приспиват бдителността към конкуренцията си, последните развития говорят за подценяването им, което не е препоръчително. Личност, която не спира да ви вълнува ще ви изненада приятно.
30 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят е подходящ за срещи, запознанства и развлечения. Привлечени сте от представител на противоположния пол и това ви изпълва с надежди. Отпуснете се и се забавлявайте. Решенията ви, отнасящи се до ваши проекти са на път да се реализират. Не бъдете прекалено мнителни, сами си пречите да бъдете обективни.
30 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Работата ви носи много предизвикателства днес и трябва да бъдете пределно концентрирани за да се справите с всичко, което ви предстои. Въпрос чието разрешаване отдавна отлагате, днес ще ви застави да се заемете по-сериозно с него. Моментът е много подходящ за уреждане на проблеми свързани с дома или семейството. Ще бъдете много улеснени в това отношение.
30 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Бъдете повече реалисти и не се оставяйте на емоциите да ви водят. С вътрешното си озарение ставате привлекателни за околните, а вие знаете как да използвате даденостите си. Възможни са разочарования поради разминаване на реалностите с мечтите ви. Трудът ви няма да остане неоценен, не се щадете.
30 сеп 2020
Последни новини