В Дебър избраха кой е по - по - най за Великден

По-по-най великденчетата Теодора Стефанов и Андрея Демирева

Андрея и Теди са по -по -най великденчетата на кв. Дебър тази година. За седми път, под патронажа на съпругата на кмета д-р Павлова, в Дебър се проведе детски празник „Кой е по-по-най… на Великден в Дебър”. Както вече е традицията малките великденчета от 3 до 6 години пяха и рецитираха за Великден, за пролетта, за звездички и пчелички, за мама и за България. В подготовката на празника се включиха както организаторите от НЧ „Пробуда – кв.Дебър – 1905 г.”, така и учителките от ЦДГ „Пролет”. А госпожа Марияна Запрянова влезе в ролята на великденска фея и забавляваше участниците и публиката. Децата споделяха мечтите си за бъдещите си професии. И през тази година малките госпожици искаха да станат учителки, лекарки на животни, принцеси и феи. Но имаше и желание за изследователка, и даже фея на природата. А болшинството от малките господа отново мечтаят да са полицаи и футболисти. Един юнак със силен глас сподели, че ще става архитект и без много да му мисли обеща на феята да построи къщичка за кучето й.

Журито в състав д-р Павлова, Желязко Трифонов,  Емилия Ангелова и Мариана Янчевска определи титли за всички участници и раздаде наградите, осигурени от дарители. Мис „Великденче” стана Андрея Димитрова Демирева с изпълнението си на песента „Ало, слънчице”, а мистър „Великденче” – Теодор Стефанов Павлов за много изразително изпълнение на стихотворение за природата.

Децата бяха поощрени заради свите мечти, за отлично изпълненние на песен, за избор на патриотични стихове, за специален костюм или прическа, отличена беше дори най- палавата учстничка.

Участниците и публиката бяха поздравени с два танца от Танцов клуб с ръководител Петя Павлова.

Н. Атанасова

Журито
един бъдещ архитект

Тя пожела да стане изследовател на природата

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини