И ДПС Хасково предлага Делян Пеевски за евродепутат /обновена/

снимка: интернет

И ДПС- Хасково предложи Делян Пеевски за евродепут.

С хасковската номинация Пеевски вече е с 5 предложения за водач на евролистата на Движението за изборите на 25 май.

Преди дни Пеевски беше издигнат за кандидат за евродепутат от структурите на ДПС първо в Кърджали, а след това в Смолян и Бургас. Последната му издигната кандидатура е от Кюстендил.

Останалите номинации на ДПС-Хасково са на областният лидер и депутат Мехмед Атаман, заместник-министърът на отбраната Неджми Али, директорът на Областна дирекция "Земеделие" в Хасково Танер Емин, Мюмюн Халил и Орхан Кючюк. В последния момент самият Атаман си е направил самоотвод. Председателят на Областното ръководство на Младежкото ДПС Танер Емин също си е направил самоотвод. Той коментира, че решението му да не участва в евролистата е по лични причини.

В крайна сметка новината за номинацията на Пеевски в Хасково беше потвърдена в ранния следобед от областния управител на Хасково Кадир Исов, който е и председател на общинското ДПС. Той уточни, че първото място за Пеевски в евролистата хасковлии отредили още преди десетина дни. Той и останалите номинирани са били гласувани анблок. Кандидатурите им са приети единодушно от всички 33 присъстващи от общинския съвет на ДПС.

"Заставам зад всяка една от номинациите на 100 % и с чиста съвест!", коментира Исов. Той уточни още, че депутатът Атаман си е направил самоотвод от номинацията с мотива, че приоритет за него е работата му в България. Номинацията на Пеевски пък от ДПС Хасково издигат с мотивите, че  ще е полезен на хасковски регион."Смятаме, че може да е полезен на региона с инициативността си и като бизнес стратег", обобщи Исов. Той катогорично отрече за номинацията на Пеевски да е имало натиск от централното ръководство на движението. Отказа обаче да отговори и на въпроса: Кой номинира Пеевски в Хасково?

От централата на ДПС все още пазят в тайна листата за изборите за Европейски парламент, като обясниха, че въпросът ще се коментира след заседание на Централния предизборен щаб в края на април.

За тази вечер от 19 часа обаче се организира протест пред Министерския съвет заради номинацията на Пеевски.

 

М. Манолова, Тодор Кръшков

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини