Ликът на Ванга се появи на прозореца в къщата й в Рупите

Ново чудо в Рупите ознаменува отварянето на къщата на пророчицата Ванга близо 18 години след смъртта й.

Местни жители, посетители дома й и регионални медии съобщават за невероятен знак от ясновидката, смятана за светица – силуетът й се появил на прозореца на дома й. Това се е случило ден след Благовещение, когато за пръв път хората бяха пуснати в къщата-музей на Рупите. Знамението било видяно от десетки вярващи в способностите на петричката врачка.

Тъкмо излизахме от двора, когато се обърнах назад за последен път да погледна къщата и да се прекръстя и сянката на Ванга беше на прозореца. Сякаш беше зад стъклото от плът и кръв, но слънцето светеше в нея и за това не я виждах съвсем. Изглеждаше като в последните й години”, разкрива пред местен сайт благоевградчанката Божинка Николова, която два пъти е получавала помощ от Ванга приживе.

Същото преживяла и нейната комшийка Петя Василева, с която заедно посетили къщата на пророчицата на 26 март, ден след отварянето й.

Бях толкова сащисана, че дори не промълвих дума. Гледах втренчено и все това виждах. Когато се обърнах и после пак погледнах към прозореца обаче беше изчезнала. Не казах на Божка веднага, да не реши, че халюцинирам, но като си споделихме се оказа, че сме видели едно и също нещо”, обяснява жената, а видението й се потвърждава и от много други свидетели, зърнали лика на Ванга на прозореца на къщата й на тръгване от дома й. Сред тях са и хора от Рупите, които от години редовно минавали покрай двора, но досега никога не били виждали лика й.

Тя е доволна, че в дома й пак има хора, че посреща гости и чува глъч и молитви на искрени хора. Затова се появява да ги изпрати на тръгване и да им даде кураж и вяра, че ще им помогне и че има и добро”, убедени са комшиите на петричката ясновидка, познавали я и приживе.

Те разказват и за друго чудо, станало навръх Благовещение, часове след отварянето на къщата на пророчицата. Сред първите посетители била млада жена с много тежък ревматизъм и мигренозни болки, заради които едва се държала на краката си в последния месец. Само минути след влизането си в стаята, където пророчицата приживе помагала на хората, болките на благоевградчанката в главата и ставите изчезнали, а на тръгване вече се чувствала като нов човек. На чудото станали свидетели и други присъстващи, мнозинството от които също казват, че излизат от дома на пророчицата с олекнали души и без болежки.

Може всички да си въобразяват и всъщност да ги лекува голямата вяра в способностите на Ванга, но това няма значение, защото по-важното е, че се оправят и имат надежда, че молитвите им ще бъдат чути. На това място не случайно и самата Ванга се е установила, защото е знаела, че има мощна целебна енергия. А сега там живее и нейният дух, нейната сила да помага и това е свято място, което със сигурност помага на хората”, убедени са последователите на Ванга, дошли първи в къщата й след отварянето.

Стотици хора от цялата страна,както и руснаци и гърци се стекоха още на Благовещение в Рупите и се извиха дълги опашки, тъй като входът е безплатен, но пък се пускат само по няколко души, за да не се допусне разрушаване на сградата или подредбата в стаите.

След смъртта на пророчицата нейният дом бе запечатан, както и постройката, в която е приемала нуждаещите се. Навръх християнския празник осиновеният син на ясновидката Димитър Вълчев отключи входната врата на къщата.

Целият интериор е пълно копие на оригиналния, който се намира в историческия музей в Петрич. Тук са поставени леглото, миндерът, стенният часовник, транзисторът, икони, запазена е камината, има и телевизор. Кандилото в една от стаите гореше.

„Така леля Ванга ни свети и ни сочи верния път – на обич и разбиране между хората. Ето че олеквам и усещам духа й”, сподели възрастна жена, докато докосваше кръста в антрето на къщата. Почти всички на излизане целуваха снимката на пророчицата.

Местни хора пък припомниха, че чудото с появата й на прозореца далеч не е първото, което се случва в Рупите. Последното бе през есента на миналата година точно срещу Архангеловден. В тези часове гъсти облаци скривали луната, наоколо лампите не светели и въпреки това, малко преди полунощ странно сияние обляло Рупите. Мълвата, че неспокойният дух на Ванга отново е споходил местата, където приживе обитаваше самата пророчица, намери ново потвърждение. Хората бяха убедени, че тя отново е слязла на Рупите.

Преди това на Голяма Богородица от празната църква „Св. Петка”, построена по заръка на ясновидката, се чувала цял ден тиха мелодия, а вътре нямало жива душа. Местните обаче не се плашат и си знаят, че около големите християнски празници, тяхната закрилница Ванга ги навестява.

Пак преди Голяма Богородица преди две години става и най-знаменателното чудо след смъртта на петричката пророчица. Тогава възрастна жена видяла по лицето на статуята на Ванга, изваяна по случай 100 години от рождението й в Рупите, капчици прозрачно бистри сълзи. Никой не може да каже дали бабата наистина е видяла статуята да плаче, тъй като няма други свидетели, но всички в района вярват, че това се е случило и то е било предупреждение от Ванга към българите, че ще се случи нещо лошо. За радост подобно нещо не се е случвало скоро и сега единствените чудеса около Рупите са само за добро, радват се хората и продължават да се тълпят на опашка, за да влязат в дома й и да усетят и те от лековитата й енергия.

Източник: http://svetovnizagadki.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 07.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Не се разпилявайте в странични занимания, само ще отнемат от времето ви и ще разпилеят енергията, без да свършите своите задачи. Бъдете отговорни към себе си и бизнеса си, имате ангажименти, които не търпят отлагане. Здравето ви също не търпи пренебрегване, възможни са изненади, които могат да ви изведат от кондиция и да ви навредят.
07 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Възможно е някои от вас да се отдадат на делови ангажименти, имате възможност да свършите наистина добра работа. Не се отказвайте и от предложение за приятно прекарване на втората част от деня. Очаква ви интересно откритие в личен план. Отворете се повече към възможностите, които ви се предлагат.
07 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате доста работа днес, затова не се разсейвате с неща, които могат да ви отдалечат от работата ви, а предпочитате да се съсредоточите и да изпълните всичко в желания срок. Въпреки това обаче е възможно да ви убягнат важни въпроси днес, на които ще се наложи да обърнете внимание по-късно. Научавате добра новина, свързан с ваш делови проект.
07 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви днес ще ви носи повече удоволствие, отколкото сте очаквали. Това е така, защото най-после виждате реалните резултати от упоритата си работа напоследък. Приятна среща с човек от вашата професионална сфера ще разнообрази деня ви. Подходете по-дипломатично към личен въпрос, който вълнува и ваш близък и се постарайте заедно да се справите.
07 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще срещнете недоброжелателни към вас хора, затова бъдете предпазливи и не отстъпвайте от собствените си интереси. Не се главозамайвайте и мислете трезво върху плановете си. Също така не си поставяйте неизпълними задачи. Близките ви подкрепят и това ви дава допълнителни сили.
07 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Имате чудесната възможност да осъществите намеренията си. Ще се радвате на късмет във всяко едно отношение. Ще успеете да се възползвате от ситуацията на работното място и то по начин, който да ви гарантира добри позиции и за в бъдеще. В личен план ви предстоят промени, към които се стремите от доста време насам.
07 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се почувствате много добре ако опитате да не налагате на всяка цена мнението си, особено що се отнася до въпроси от служебен характер. Успеете ли да видите позитивното в предложенията на хората около вас ще спечелите много не само в материален план. Отношението към вас също ще се подобри и може би това е по-важното в случая, тъй като ще се създадат условия за бъдеща ползотворна работа.
07 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Твърдо решени сте да промените нещата, които ви пречат да живеете пълноценно и спокойно. На първо време ще се заемете със себе си, давайки отговор на това, какво и от кого го искате. Има какво да направите, за да изчистите съзнанието си от натоварващите, а защо не и от отрицателни мисли.
07 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви предлага много изкушения и мнозина от вас едва ли ще устоят, пък и не е нужно. Интимните ви похождения ще се увенчават с успех, а опитите ви да укрепите финансовото си състояние също няма да са напразни. Все пак въздържайте се от прекалено смели покупки.
07 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Очаквате нещо днес, на което възлагате наистина големи надежди. Не пестите усилията си, за да останете доволни, дори околните ще се опитат да ви бъдат от полза. Постигате своя близка цел, свързана с човек, от когото сте силно привлечени. Разбирате се добра с човек от обкръжението си по въпрос, който сте считали че може да се окаже спорен.
07 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днешният ден ще е успешен за вас, тъй като подготвяте почвата за бъдещите си делови начинания. Свойството ви да действате постъпателно и да не избързвате ще ви бъде от особена полза на този етап. Акцентирайте върху възможностите си за развитие. Възможно е да се замислите по-сериозно върху предложение, което получавате днес.
07 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Още един напрегнат и наситен с предизвикателства ден. Бъдете достатъчно концентрирани и максимално прецизни в работата си, за да си спестите от неприятности времето. Ако може да си го позволите е препоръчително да сведете излизанията си от вкъщи до минимум, като потърсите защитата на домашния уют. Това ще ви предпази и от излишно харчене.
07 апр 2020
Последни новини