Как да заобичаме себе си?

Любовта и уважението ни един към друг биха били невъзможни, ако на първо място не обичаме и не уважаваме самите себе си.

Обикновено неодобрението и самокритиката ни се коренят в начина ни на възпитание от ранна детска възраст, когато сме били укорявани от своите родители. Но вече като възрастни хора ни се налага да изкореним някои разбирания, които са ни насаждали ниско самочувствие или комплекси. Ето кои са нещата, които трябва да направим на първо място, за да заобичаме себе си.

Не се обвинявайте за минали събития - щом нещо се е случило, значи е трябвало да се случи, а това, че вие сте го предизвикали не бива да ви кара да се чувствате виновни до края на живота си. Приемете, че както добрите, така и лошите събития са необходими и неизбежни за прогреса на човечеството.

Грижете се за себе си - вие знаете най-добре от какво имате нужда, така че просто се опитвайте да си го осигурите. Грижете се както за тялото, така и за душата си. Започнете да отделяте поне 20 минути на ден само за себе си и съвсем скоро ще се почувствате по различен начин.

Бъдете искрени - никога не правете нещо, против волята си, само и само да угодите на някого. Този вид угаждане всъщност е потъпкване на собственото ви самочувствие. Освен това, ако сами не кажете, че не ви е приятно, рискувате другите да продължават да не зачитат мнението ви.

Харесвайте се - дори и на пръв поглед най-привлекателните хора си имат своите комплекси и недостатъци (както в характера, така и физически), така че просто се съсредоточете върху хубавите си страни, изключвайки желанието си да бъдете перфектни във всяко отношение. Често хората дори и не забелязват нещо негативно в нас, докато ние самите не им дадем знак за това. Така че подхранвайте и давайте изява само на своите най-добри качества.

Източник: http://www.dnesplus.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини