27 °C

Ще имат ли Дебър и Любеново нормални улици след Водния проект?

Така изглежда "Кн. Борис I" - част от републиканската пътна мрежа

В края на проекта за водния цикъл на Първомай ще бъдат възстановени всички улици, но ще бъдат асфалтирани само тези, които преди разкопаването са имали асфалт. До този отговор стигнахме след запитване и проверка по повод писмото на нашата читателка Ирина Панайотова:

„Напиши един материал за новопрекараните водопровод и питейна вода в кварталите Дебър и Любеново. Имам  един въпрос , който да зададеш на КМЕТА : Кой ще се грижи от тук насетне за запълване на дупките.....Там  където живея е разкопана цялата "Княз Борис/с изключение на 1,5 м./ от четирите съществуващи платна. Останаха огромни дерета, които не се запълват с камъни или друг материал и минаващите тежкотоварни, леки и всякакви превозни средства направо подскачат в тях. Чува се непрекъснато ДУМТЕНЕ и всичко наоколо се тресе. ". Улица  "Виктор Юго“ в посока околовръстното  шосе  е цялата от едни големи камъни, недовършена, а тя беше асфалтирана преди това. Думкат тези ми  ти камиони и коли по  ямите на  републиканския път от 4-ри ленти и няма поставени знаци, че пътя е в ремонт или каквито там са необходими за намаляване на скоростта. Живеещите наоколо да му си мислят - денонощно ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ  ги тресе , а шумът е УЖАС!!!“

По повод на поставените от Ирина Панайотова въпроси разговаряхме с инж. Надя Желязкова, която ръководи изпълнението на проекта. От нея научихме, че след края на полагането на канализация ще бъдат възстановени всички улици, но ще бъдат асфалтирани само тези, които са били асфалтирани и преди това. Това няма да стане веднага, а след 3-4 месеца, защото продължават другите дейности. Предполага се и че е необходимо време, за да се слегне почвата .

Въпросът за знаците се оказа по- сложен, тъй като пътят е част от републиканска пътна мрежа. Поставянето на знаци е отговорност на Областно пътно управление. Освен това, ограничението на скоростта в този район и сега е 50 км/ч и почти няма шофьори, които да се съобразяват с него. Това, което може да направи полицията е да напише предписание към фирмата - изпълнител възможно най-скоро да бъде асфалтиран този участък. След подаден от нас сигнал получихме уверение, че компетентните органи ще бъдат своевремено информирани. Опитите ни  да се свържем с хора от ОПУ се оказаха безуспешни.

Стартиралите в средата на август 2013 година дейности по проект „Подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води в гр. Първомай” създадоха, а и продължава да създават редица неудобства на живеещите в кварталите Любеново и Дебър. Дни наред любеновци нямаха вода, газеха кал, контейнерите им за отпадъци седяха препълнени, а някои от тях дори не можеха да ползват кабелни услуги заради ремонтните дейности. И двата квартала са труднопроходими, а част от жителите отчаяни. Липсата на информация и комуникация с населението създава проблеми. Формално е изпълнено изискването на проекта за информираност – проведена е конференция, има публикации в местния печат, но хората има конкретни въпроси, засягащи ежедневието им, на които не знаят как да получат отговори: какво означава, че улиците ще бъдат „възстановени“; кои са улиците, за които се счита, че са били асфалтирани, защо едната част на „Виктор Юго“ е добре утъпкана и трамбована, а другата – не.

„Тези дни ще вали, изчакай до тогава....сложи си гумени ботуши и тръгни ....” – Завършва сигналът на Ирина.

Теодора Кирякова

За тази част от "Виктор Юго"не е достигнала хубава настилка

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 18.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
18 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
18 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
18 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
18 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
18 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
18 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
18 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
18 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
18 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
18 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
18 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
18 сеп 2020
Последни новини