Лили Иванова като Марлене Дитрих

Снимка: Велислава Каймаканова-Ножарова

Художествен фото портрет на Лили Иванова в ролята на Марлене Дитрих стана част от инициативата на сдружение "Кауза" – "Да оставим следи III". Певицата прие поканата на председателя на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев да участва в благотворителната кауза.

"Поканата към Лили е отправена, защото тя е най-голямата бг звезда в момента и с нейния благороден жест към каузата сме убедени, че ще съберем повече средства за кампанията на сдружението ни", заяви Мутафчиев.

"Получавала съм и непрекъснато получавам различни покани за благотворителни каузи. Винаги съм вярвала, че тази подкрепа и жестове трябва да са анонимни и да не бъдат разгласявани. Срещата ми с Христо Мутафчиев и конктретната инициатива ме убедиха, че мога да се доверя и чрез включването ми в кампанията да допринеса за спасяването на човешки живот, особено когато проблемът е липсваща техника", сподели от своя страна Лили Иванова.

Портретът на Лили Иванова ще бъде част от специален търг, който ще се проведе в Гранд Хотел Варна на 4 април. Всички приходи от търга ще бъдат използвани за закупуване на кувиоз и уреди за деца болни от диабет към детска клиника на универститетска многопрофилна болница за активно лечение "Света Марина" във Варна.

За широката  публика и гости на София е предвидена арт-изложба на "моста на влюбените" до НДК, където в периода 20 март – 10 април, ще може да се разгледат 60 специано направени фотографии за благотворителната кампания.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини