ГЕРБ преизпълнили плана за подписката, в Кърджали събрали 8050 парафа

Всички структури на ГЕРБ преизпълниха плана за събиране на подписи за референдум за изборните правила, каза пред „Преса“ лидерът на партията Бойко Борисов. Той показа стаята на 17-ия етаж в административната сграда на НДК, в която под ключ се пазят 77 дебели сини папки с валидни подписи и други 20, в които не всички данни са изрядни.

Борисов отказа да съобщи дали в папките има 500 000 подписа, колкото са нужни, за да стане допитването задължително. По неофициална информация този праг е достигнат и в момента събирали за резерва. Проверка в ГРАО ще отстрани тези, които се дублират, непълнолетни са или са поставени под запрещение. Три дни 15 души от централата на ГЕРБ били заети да проверяват подписката, да я номерират и обработват. Двадесетте папки с непълни данни щели да бъдат унищожени, защото в тях има лични данни.

„Всеки ден проф. Георги Близнашки лично минаваше оттук, за да следи процеса“, обясни Борисов. Според него квотата на партийните структури била поставена на база резултати от изборите. Столицата имала задача за 85 000 подписа и ги събрали. В Хасково нормата била 10 000 подписа, но преизпълнили плана и донесли в централата 12 500. В Кърджали събрали 8050 парафа. Борислав Цеков от Института за модерна политика се усъмни, че е възможно за толкова кратък период да се съберат толкова парафи. Мая Манолова също се съмнява.

„Във Фейсбук съм пуснал къде са ни пунктовете, но най-много и най-точно подписи са събирани, като партийните организации минават през всички наши членове и симпатизанти. В общи линии повтаряме тези, които са гласували за нас за изборите“, обясни Борисов. Екипът на „Преса“ успя да надзърне в папките. На места има събрани данни от хора с един и същ почерк, но подписите в последната графа са различни.

Източник: http://pressadaily.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини