Първомайските самодейци посрещнаха празника си с нов читалищен секретар

Ана Сиракова е новият секретар на ОНЧ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Първомай. Заповедта за назначаването ѝ е подписана от Председателя на читалищното настоятелство Иван Караславов още на 1 февруари, но вчера официално беше оповестена по време на традиционния банкет по случай Деня на самодееца.

В навечерието на 1 март хората, които не жалят време и сили, за да работят за съхраняването на българската традиция и култура се събраха. С много настроение, музика и положителни емоции те се веселиха за 40 пореден път, с което регистрираха един малък юбилей и си пожелаха още много празници и аплодисменти.

Гости им бях кметът на общината Ангел Папазов и поетът Лъчезар Еленков. За самодейците в Първомай 2014 година е по – специална - подчерта в приветствието си към присъстващите г-н Иван Караславов, защото тази година с голям концерт те ще отбележат 120-годишнина на читалището. С особена радост Председателят  съобщи, че в инвестиционната програма на община Първомай има предвидени средства за санирането на сградата на читалището.

Колегите на Дида Станчева от групата за шлагерни песни я поздравиха за нейния 70-годишен юбилей и ѝ поднесоха цвете, песен и пожелания за здраве и щастие.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини